Eilen torstaina 22.4. on Savonlinnassa todettu yksi uusi koronatartunta. Keskiviikkona ei tartuntoja todettu.

Parempaan kääntyneestä koronatilanteesta huolimatta Sosterin alueella voimassa olevat rajoitukset tulevat jatkumaan ennallaan vielä vapun yli.

– Vaikka uusien tartuntojen ilmaantumien on vähentynyt, vielä on tarpeen noudattaa voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia. Vain siten saamme estettyä taudin lehahtamisen uudelleen, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista sanoo.

Luukkosen mukaan uusien tartuntojen ilmaantuminen kertoo siitä, että aktiivista koronavirusta alueella edelleen on.

– Kuten valtakunnallisessakin tiedotuksessa on korostettu, vielä ei voi sanoa, että ollaan voiton puolella. Nyt pitäisi vielä jaksaa muutama viikko ja hyvän tilanteen jatkuessa voimme kenties toukokuulla keventää rajoituksia alueella. Tämä on tietysti meidän kaikkien toiveissa, Luukkonen sanoo.

Sosterin alueella on Itä-Suomen aluehallintoviraston määräyksellä voimassa kuuden hengen enimmäisraja yleisissä tapahtumissa ja yleisötilaisuuksissa. Tämä kannattaa huomioida vapun viettoa suunniteltaessa.

Koronavirukselle on voinut altistua

22.4. klo 13 – 13.30 Lidl Miekkoniemi

Sosteri tiedottaa vasta maanantaina viikonlopun aikana ilmi tulevat yksittäiset tai muutoin rajatut koronatapaukset, joiden tiedottaminen ei ole taudin leviämisen estämisen kannalta kiireellistä.