Sosteri on jäänyt ilman yhden rokote-erän toimitusta. Näillä rokotteilla oli tarkoitus rokottaa ikänsä puolesta rokotusvuorossa olevia henkilöitä. Osa rokotettavista oli jo saanut rokotusajan, ja nämä jo annetut ajat on nyt jouduttu perumaan. Aikojen peruminen koskee noin 200 henkilöä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL vastaa Suomessa rokotusten toimittamisesta sairaanhoitopiireille. Rokote-erien toimituksissa on edelleen lyhyellä aikavälillä tulevia muutoksia, jotka ovat Sosterista riippumattomia.

– Olemme pahoillamme siitä, että jouduimme perumaan jo annettuja aikoja. Aikojen peruminen johtuu siitä, että meille ei tullut jo luvattua rokote-erää, infektiolääkäri Eija Ruotsalainen Sosterista kertoo.

Sosteri on ottanut yhteyttä kaikkiin henkilöihin, joiden rokotusaika on jouduttu perumaan. Heille kaikille soitetaan uudesta ajasta.

– Kaiken kaikkiaan rokotetoimitukset ovat kevään aikana lisääntymässä. Lisäksi käytössä on edelleen myös kaksi muuta rokotetta, mutta niiden toimituserät ovat toistaiseksi olleet pieniä, Ruotsalainen sanoo.

Valtakunnallisesti Sosterin rokotukset ovat edenneet hyvin. Noin 14 prosenttia Itä-Savon alueen väestöstä on jo saanut rokotteen.