Koronavirustartuntojen määrä on noussut voimakkaasti Sosterin alueella, varsinkin viimeisen viikon aikana. Toistaiseksi tämä ei ole kuitenkaan näkynyt sairaalahoidon tarpeen kasvuna. Tartunnat painottuvat nyt lapsiin ja nuoriin sekä nuoriin aikuisiin, jotka sairastavat koronainfektion keskimäärin lievempioireisina, ja lisäksi alueella on hyvä rokotuskattavuus.

Kasvaneiden tartuntamäärien vuoksi kansallista laajaan testaamiseen perustuvaa testaus- ja jäljitysstrategiaa ei pystytä alueella enää kaikilta osin noudattamaan. Jäljitystoimintaa joudutaan rajaamaan pääosin sosiaali- ja terveydenhuollon laitoksiin ja muihin tilanteisiin, missä tartuntaketjujen katkaiseminen on tärkeää erityisen haavoittuvien henkilö/potilasryhmien suojaamisen kannalta.  Tämä tarkoittaa, että Sosterin tartunnanjäljitys ei enää ota kaikkiin tartunnan saaneisiin tai altistuneisiin yhteyttä eikä heille anneta yksilöllistä neuvontaa tai aseteta tartuntatautilain mukaiseen eristykseen tai karanteeniin.

Sosterin kotisivuille on tänään 14.2.2022 päivitetty uudet ohjeet koronaan sairastuneille ja koronavirustartunnalle altistuneille. Ohjeet ovat voimassa tästä päivästä alkaen.

 https://www.sosteri.fi/koronavirus-sosterissa/kotikaranteenin-toimintaohjeet/