Sosteri julkaisee alueellisen koronavirustilannekuvan kerran viikossa. Merkitykselliset altistumispaikat ja -ajankohdat tiedotetaan edelleen ajantasaisesti.

Viimeisin koronavirustartunta on todettu: 8.11.2021
Tartuntojen lukumäärä viimeisen 14 vuorokauden aikana: viikolla 43: 18 Sosterin alueelle kirjautuvaa tartuntaa, viikolla 44: 24 tartuntaa
Sairaalahoidossa: 3
Tartuntaketjujen jäljitettävyys: lähes 90 %
Koronaviruksen epidemiavaihe Itä-Savossa: Perustaso
Koronatestaus: Viikolla 44 tehtiin 552 testiä, joista positiivisia 4,2 %.
Koronarokotetilanne: Sosterin alueella ensimmäisen rokotteen on saanut noin 87,7 % väestöstä ja toisen rokotteen 83,1 % yli 12-vuotiaista.

Savonlinnassa Asemantien päiväkodissa on ollut viikon aikana useita tartuntoja sekä aikuisilla että lapsilla. Tilanne vaatii erityistä huomiota ja huolellisuutta vanhemmilta ja henkilökunnalta, jotta taudin leviäminen saadaan katkaistua.

 • Oireisia lapsia ei saa viedä päivähoitoon, vaan tulee ottaa yhteyttä Sosteriin, perusterveydenhuollon johtava ylilääkäri Veikko Karvanen

Alueellisesti tartunnoissa korostuu Rantasalmi, jossa on ollut erityisen paljon tartuntoja viimeisen kahden viikon aikana. Karvanen kertoo, että nuorten aikuisten rokotekattavuus on Rantasalmella Sosterin alueen heikoin.

 • Kannustamme kaikkia huolehtimaan täydestä rokotesuojasta. Mikäli koronatilanne vaikeutuu, joudutaan harkitsemaan rajoituksien käyttöönottoa, Karvanen muistuttaa.
 • Sosteri aloittaa 15.11. kausi-influenssarokotukset. Koronarokotteen ja kausi-influenssarokotteen voi halutessaan ottaa yhtä aikaa, Karvanen jatkaa.

WALK IN -ROKOTEPÄIVÄT JATKUVAT

Rokotteen saa helposti ilman ajanvarausta Walk In -rokotuspäivinä. Kaikki Walk In -päivät löytyvät verkosta osoitteesta sosteri.fi.

Toisen rokotteen saa heti, kun ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa. Voimakkaasti immuunipuutteiset voivat saada kolmannen rokoteannoksen, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.

Kolmannen rokotteen voi hakea, jos kuuluu johonkin seuraavista ryhmistä:

 • 12 vuotta täyttäneet, jotka sairautensa tai sen hoidon vuoksi ovat voimakkaasti immuunipuutteisia, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kk (katso tarkemmat kriteerit sosteri.fi).
 • ne naiset ja 30 vuotta täyttäneet miehet, jotka ovat saaneet aiemmat rokotteensa lyhyellä alle 6 viikon annosvälillä, kun toisen annoksen antamisesta on kulunut vähintään 6 kk.
 • yli 60-vuotiaat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 6 kk.
 • lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 6 kk.

ALUEELLA VOIMASSA OLEVAT SUOSITUKSET JA MÄÄRÄYKSET

 • Sosterin alueella on voimassa päivitetty THL:n yleinen maskisuositus. Kahdesti rokotetut voivat käyttää omaa harkintaa maskin käytössä. Sosteri suosittelee harkitsemaan maskin käyttöä ruuhkaisissa sisätiloissa ja julkisessa liikenteessä etenkin, jos on rokottamaton tai rokotesarja on puutteellinen.
 • Maskisuositus jatkuu Sosterin kaikissa toimipisteissä. Sosteri suosittelee, että vastaanotoille saapuvat henkilöt käyttävät maskia, vaikka henkilöt olisivat saaneet täyden rokotesarjan.
 • Yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokoontumisissa on huomioitava lainsäädännön velvoittamat hygieniakäytännöt ja turvavälit.
 • Myös julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.
 • Kaikessa harrastustoiminnassa suositellaan noudatettavaksi yleisiä hygieniaohjeita.
 • Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä ja ennen vierailuja ota yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä kasvomaskia.