Tilannekuva päivitetään kerran viikossa tiistaisin, ja se antaa yksittäisiä tartuntatapauksia laajemman katsauksen alueelliseen koronavirustilanteeseen. Tilannekuva päivitetään seuraavan kerran tiistaina 15.6.2021.

Viimeisin koronavirustartunta on todettu: 4.6.2021

Tartuntojen lukumäärä viikolla 21: 4
Tartuntojen lukumäärä viikolla 22: 2

Ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana / 100 000 asukasta: 15 (vkot 21 ja 22). (*Ilmaantuvuusluku lasketaan tapauksista, jotka kirjautuvat Sosterin alueelle.)

Koronavirustestaus:
Viikolla 21 Sosterissa otettiin yhteensä 473 testiä. Testeistä 1,5 % positiivisia.
Viikolla 22 Sosterissa otettiin yhteensä 496 testiä. Testeistä 1,0 % positiivisia.

Tartuntaketjujen jäljitettävyys: 100 %.

Koronaviruksen epidemiavaihe Itä-Savossa: Perustaso.

Koronarokotetilanne: Kaikkiaan Sosterin alueella on annettu noin 27 500 koronavirusrokotetta. Rokotuksen on saanut noin 51 % alueen väestöstä ja noin 18 % väestöstä on saanut myös tehosterokotteen. Luvut kattavat kaikki Sosterin jäsenkunnat, jotka ovat Savonlinna, Enonkoski, Rantasalmi ja Sulkava. Sosterissa rokoteajanvaraus on nyt auki kaikille 40 vuotta täyttäneille. Edelleen rokotetaan myös kaikkia 16 vuotta täyttäneitä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia.

Alueella voimassa olevat suositukset ja määräykset:

Laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus ovat alueella ennallaan ja jatkuvat toistaiseksi.

12-18 vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta jatkuu normaalisti, mutta turnaustyyppisiä tapahtumia tai turnausmatkoja ei suositella leviämisvaiheen alueille tai alueilta.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta on sallittu. Kahden metrin turvaväliohjeistus koskee 1.6.2021 alkaen vain sisätiloja. Ryhmäharrastustoiminnan sisätilojen käytön edellytys on edelleen, että tilojen hallinnasta vastaava järjestää toiminnan niin, että lähikontakteja on mahdollista välttää esimerkiksi osallistujamäärää rajoittamalla tai tilajärjestelyin.

Kuntosaleilla ja muissa liikuntatiloissa suositellaan huomioimaan vähintään kahden metrin turvaväli ja hygieniaohjeistusten toteutuminen.

Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen. Vierailulle voi tulla vain terveenä ja enintään kaksi henkilöä kerrallaan. Ennen vierailuja on syytä olla yhteydessä yksikön henkilökuntaan sekä noudattaa hygieniaohjeita ja käyttää maskia.

Sosteri suosittaa, että yksityistilaisuuksissa noudatetaan turvaetäisyyksiä ja hygieniakäytäntöjä. Yksityisiä juhlia suositellaan järjestettävän mahdollisimman pienimuotoisina ja välttämään lähikontakteja. Kävijät kannattaa kutsua erillisissä, noin 10 hengen ryhmissä, jotta lähikontakteilta vältytään ja turvavälit on mahdollista säilyttää. Jos sää suosii, turvallisinta on juhlia ulkona. Käsien pesupaikat tulee järjestää ja käsidesiä oltava tarjolla, etenkin ruokatarjoilujen yhteydessä, jotta taudin mahdollinen leviäminen estyy.

 

Viikoittainen tilannekuva julkaistaan verkossa myös täällä: www.sosteri.fi/koronatilanne