Viimeisin koronavirustartunta on todettu: 6.9.2021 (edellisen tiedotteen jälkeen on todettu yksi uusi tartunta karanteenissa olevalla henkilöllä)

Tartuntojen lukumäärä viikolla 34: 45
Tartuntojen lukumäärä viikolla 35: 19

Ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana / 100 000 asukasta: 160 (vkot 34 ja 35). (*Ilmaantuvuusluku lasketaan tapauksista, jotka kirjautuvat Sosterin alueelle.)

Koronavirustestaus:
Viikolla 34 Sosterissa otettiin yhteensä 1300 testiä. Testeistä 3,4 % positiivisia.
Viikolla 35 Sosterissa otettiin yhteensä 1431 testiä. Testeistä 1,2 % positiivisia.

Tartuntaketjujen jäljitettävyys: yli 75 %.

Koronaviruksen epidemiavaihe Itä-Savossa: Kiihtymisvaihe. Tilanne alueella on rauhoittumassa, mutta Sosterin alue on edelleenkin kiihtymisvaiheessa. Alueella myös noudatetaan kiihtymisvaiheen suosituksia, kunnes valtioneuvoston päivitetty koronastrategia on valmistunut. Uusi strategia tulee todennäköisesti muuttamaan suosituksia alueella.

Koronarokotetilanne: Kaikkiaan Sosterin alueella ensimmäisen rokotteen on saanut 77,3 % väestöstä ja toisen rokotteen 57,5 % väestöstä. Tehosterokotteen saa heti, kun ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.  Rokotteen saa helposti ilman ajanvarausta toimivissa Walk In -rokotuspäivissä. Sosterin terveysasemien päivät ovat katsottavissa verkkosivuilta www.sosteri.fi.

Alueella voimassa olevat suositukset ja määräykset:

  • Laaja kasvomaskisuositus jatkuu toistaiseksi.
  • Etätyösuositus on voimassa syyskuun loppuun (valtioneuvoston ohje)
  • Yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokoontumisissa on huomioitava lainsäädännön velvoittamat hygieniakäytännöt ja turvavälit.
  • Myös julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.
  • Kaikessa harrastustoiminnassa suositellaan noudatettavaksi yleisiä hygieniaohjeita.
  • Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä ja ennen vierailuja ota yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä kasvomaskia.

Tilannekuva on julkaistu verkossa myös täällä:

http://www.sosteri.fi/koronatilanne