Sosteri julkaisee alueellisen koronavirustilannekuvan kerran viikossa. Merkitykselliset altistumispaikat ja -ajankohdat tiedotetaan edelleen ajantasaisesti.

Viimeisin koronavirustartunta on todettu: 4.10.2021
Tartuntojen lukumäärä viimeisen 14 vuorokauden aikana: viikolla 38: 23 tapausta, viikolla 39: 13 tapausta
Sairaalahoidossa: 1
Tartuntaketjujen jäljitettävyys: 90 %
Koronaviruksen epidemiavaihe Itä-Savossa: Perustaso. Sosterin pandemiaryhmä päätyi 5.10.2021 ehdottamaan koronakoordinaatioryhmälle alueen siirtymistä perustasolle.
Koronarokotetilanne: Sosterin alueella ensimmäisen rokotteen on saanut noin 86,1 % väestöstä ja toisen rokotteen 73,8 % väestöstä. Rokotuskattavuus alkaa olla hyvällä tasolla. Todennäköisesti valtioneuvoston tavoitteeseen yli 80 % rokotuskattavuudesta yli 12-vuotiailla päästään loka-marraskuussa.

Sosteri kannustaa edelleen kaikenikäisiä alueen asukkaita huolehtimaan täydestä rokotesarjasta ja ottamaan toisen rokoteannoksen heti, kun se on mahdollista. Heikoin rokotekattavuus on edelleen 20–29-vuotiaiden ikäryhmässä.

WALK IN -rokotepäivät jatkuvat

Rokotteen saa helposti ilman ajanvarausta Walk In -rokotuspäivinä. Kaikki Walk In -päivät löytyvät verkosta osoitteesta sosteri.fi.

Toisen rokotteen saa heti, kun ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa. Voimakkaasti immuunipuutteiset voivat saada kolmannen rokoteannoksen, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.

ALUEELLA VOIMASSA OLEVAT SUOSITUKSET JA MÄÄRÄYKSET

  • Sosterin alueella on voimassa THL:n yleinen maskisuositus. Kahdesti rokotetut voivat käyttää omaa harkintaa maskin käytössä. Sosteri suosittelee harkitsemaan maskin käyttöä ruuhkaisissa sisätiloissa ja julkisessa liikenteessä etenkin, jos on rokottamaton tai rokotesarja on puutteellinen.
  • Maskisuositus jatkuu Sosterin kaikissa toimipisteissä. Sosteri suosittelee, että vastaanotoille saapuvat henkilöt käyttävät maskia, vaikka henkilöt olisivat saaneet täyden rokotesarjan.
  • THL päivittää koulujen maskisuosituksen tällä viikolla.
  • Etätyösuositus päättyy 15.10.2021 (valtioneuvoston ohje).
  • Yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokoontumisissa on huomioitava lainsäädännön velvoittamat hygieniakäytännöt ja turvavälit.
  • Myös julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.
  • Kaikessa harrastustoiminnassa suositellaan noudatettavaksi yleisiä hygieniaohjeita.
  • Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä ja ennen vierailuja ota yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä kasvomaskia.