Sosteri julkaisee alueellisen koronavirustilannekuvan kerran viikossa. Merkitykselliset altistumispaikat ja -ajankohdat tiedotetaan edelleen ajantasaisesti.

Viimeisin koronavirustartunta on todettu: Tällä hetkellä todetaan useita tartuntoja päivittäin.
Tartuntojen lukumäärä viimeisen 14 vuorokauden aikana: viikolla 51: 59 tartuntaa, viikolla 52: 133 tartuntaa, joista Sosterin alueelle kirjautuu 107 tartuntaa ja alueen ulkopuolelle 26 tartuntaa.
Sairaalahoidossa: 1 potilas
Tartuntaketjujen jäljitettävyys: yli 80 %
Koronatestaus: Viikolla 52 tehtiin 1010 testiä, joista positiivisia oli 13,2 %.
Koronarokotetilanne: Sosterin alueella ensimmäisen rokotteen on saanut noin 89,2 % väestöstä, toisen rokotteen 85,8 % väestöstä ja kolmannen rokotteen 36,6 % väestöstä.

SOSTERIN ALUE KUULUU EDELLEEN KORONAVIRUSEPIDEMIAN LEVIÄMISALUEESEEN

Tartuntamäärät ovat kaksinkertaistuneet Sosterin alueella edelliseen viikkoon verrattuna. Alueella on voimassa aluehallintoviraston määräämiä kokoontumisrajoituksia ja tilojen käyttöön liittyviä rajoitteita. Tarkemmin voimassa oleviin rajoituksiin voit tutustua osoitteessa https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69928767.

Heikentyneen koronavirustilanteen vuoksi kasvomaskia on syytä käyttää edelleen kaikissa julkisissa tiloissa ja liikennevälineissä. Tämä kehotus koskee myös henkilöitä, joiden rokotussuoja on kunnossa.

 

WALK IN -ROKOTEPÄIVÄT JATKUVAT

Rokotteen saa helposti ilman ajanvarausta Walk In -rokotuspäivinä. Kaikki Walk In -päivät löytyvät verkosta osoitteesta sosteri.fi.  Myös ajanvarauksella rokotukseen pääsee kohtuullisessa ajassa jonottamatta.

Koronarokotuksia annetaan Savonlinnan pääterveysaseman rokotuspisteen lisäksi Punkaharjun, Enonkosken, Kerimäen ja Savonrannan terveysasemilla erikseen ilmoitettuina ajankohtina. Rantasalmi ja Sulkava tiedottavat omista rokotusajoistaan erikseen.

Rokotuksiin voi varata ajan joko sähköisesti Hyviksen kautta, puhelimitse (044 4173698 ma-to 8-15.30, pe 8-14) tai tulemalla walk in- rokotuspäivinä ajanvarauksettomalle rokotusajalle. Puhelinajanvarauksessa on usein ruuhkaa aamusta, joten puhelut kannattaa ajoittaa mieluummin myöhempään ajankohtaan.  THL:n maksuttomaan influenssarokotukseen oikeutetut voivat saada influenssarokotteen samalla kertaa.

Toisen rokotteen saa heti, kun ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Kolmatta rokotetta suositellaan kaikille 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. 60 vuotta täyttäneet sekä muut aiemmin määritellyt riskiryhmät voivat saada kolmannen rokoteannoksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Niille alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmatta rokoteannosta voidaan tarjota 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Voimakkaasti immuunipuutteisille kolmatta annosta suositellaan aiempaan tapaan 2 kuukautta toisen annoksen jälkeen.

Suositus kolmansista annoksista koskee myös alle 30-vuotiaita miehiä, joille kolmantena rokoteannoksena annetaan ainoastaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta.

Sosteri on aloittanut tällä viikolla 5-11-vuotiaiden rokotukset. Alle kouluikäisten rokotukset hoidetaan neuvolassa ja kouluikäisten rokotukset hoidetaan kouluterveydenhuollossa.

 

ALUEELLA VOIMASSA OLEVAT SUOSITUKSET JA MÄÄRÄYKSET

  • Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Määräys ei koske enintään 50 hengen tilaisuuksia, joissa kaikille osallistujille on määritelty oma istumapaikka. Määräys on voimassa 21.1.2022 saakka.
  • Laaja etätyösuositus on voimassa Sosterin alueella.
  • Sosterin alueella on voimassa 17.12.2021 päivitetty THL:n yleinen maskisuositus. THL suosittelee, että maskia käytetään kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä joukkoliikenteessä koko maassa. Suositus koskee 12 vuotta täyttäneitä, ja on sama sekä rokotetuille että rokottamattomille.
  • Maskisuositus jatkuu Sosterin kaikissa toimipisteissä. Sosteri suosittelee, että vastaanotoille saapuvat henkilöt käyttävät maskia, vaikka henkilöt olisivat saaneet täyden rokotesarjan.
  • Myös julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.
  • Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä ja ennen vierailuja ota yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä kasvomaskia.