Viimeisin koronavirustartunta on todettu: 30.8.2021 (Edellisen 30.8. tiedotteen jälkeen on todettu 6 tartuntaa.)

Tartuntojen lukumäärä viikolla 33: 25
Tartuntojen lukumäärä viikolla 34: 45

Ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana / 100 000 asukasta: 175 (vkot 33 ja 34). (*Ilmaantuvuusluku lasketaan tapauksista, jotka kirjautuvat Sosterin alueelle.)

Koronavirustestaus:
Viikolla 33 Sosterissa otettiin yhteensä 1055 testiä. Testeistä 2,3 % positiivisia.
Viikolla 34 Sosterissa otettiin yhteensä 1300 testiä. Testeistä 3,4 % positiivisia.

Tartuntaketjujen jäljitettävyys: noin 70 %.

Koronaviruksen epidemiavaihe Itä-Savossa: Kiihtymisvaihe. Sosterin alueellinen Covid-19 koordinaatioryhmä linjasi siirtymisestä perustasolta kiihtymisvaiheeseen tänään 31.8.2021.

Sosterin kuntayhtymähallitus päätti puolestaan tänään 31.8. Savonlinnan Juvolan koulun sulkemisesta ajalla 30.8.-4.9.2021 tartuntatautilääkärin esityksen mukaisesti koronavirusaltistumisten vuoksi.

Tartuntojen määrä on voimakkaasti lisääntynyt ja alueella on todettu useita koulualtistumisia. Tartunnat tulevat osittain edelleen tunnettuihin tartuntaketjuihin, mutta uusia ketjuja on myös tullut. Tartunnat ovat olleet edelleen kohtuullisen hyvin jäljitettävissä. Tilannetta seurataan päivittäin.

Koronarokotetilanne: Kaikkiaan Sosterin alueella ensimmäisen rokotteen on saanut 76,7 % väestöstä ja toisen rokotteen 54,5 % väestöstä. Koronarokotteita on tähän mennessä otettu Itä-Savon alueella erittäin hyvin, mutta edelleen kannustamme etenkin 20-30 vuotiaita aikuisia huolehtimaan rokotesuojan kuntoon. Täyden rokotussuojan, eli kahden rokotteen jälkeen, myös karanteeniin asettamisen kriteerit lievenevät. Tällöin altistumisesta ei enää automaattisesti seuraa karanteeni, vaan karanteeniin asettaminen tehdään tapauskohtaisesti harkinnan perusteella. Ilman ajanvarausta toimivat Walk In -rokotuspäivät jatkuvat Sosterin toimipisteissä, päivät ovat katsottavissa verkkosivuilta www.sosteri.fi.

Alueella voimassa olevat suositukset ja määräykset:

  • Laaja kasvomaskisuositus jatkuu toistaiseksi.
  • Etätyösuositus on voimassa syyskuun loppuun (valtioneuvoston ohje)
  • Yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokoontumisissa on huomioitava lainsäädännön velvoittamat hygieniakäytännöt ja turvavälit.
  • Myös julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.
  • Kaikessa harrastustoiminnassa suositellaan noudatettavaksi yleisiä hygieniaohjeita.
  • Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä ja ennen vierailuja ota yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä kasvomaskia.

Kiihtymisvaiheeseen liittyen ravintolatoimintaan mahdollisesti tulevat muutokset tulevat valtioneuvoston päätöksellä. Lisäksi Aluehallintovirasto arvioi, onko tarpeen tehdä yleisötilaisuuksien osallistujamäärän rajoittamispäätöstä. Nämä päätökset tulevat lähipäivinä.

Tilannekuva on julkaistu verkossa myös täällä: www.sosteri.fi/koronatilanne