Sosteri julkaisee alueellisen koronavirustilannekuvan kerran viikossa. Merkitykselliset altistumispaikat ja -ajankohdat tiedotetaan edelleen ajantasaisesti.

Viimeisin koronavirustartunta on todettu: 29.11.2021
Tartuntojen lukumäärä viimeisen 14 vuorokauden aikana: viikolla 46: 14 tartuntaa, viikolla 47: 24 tartuntaa
Sairaalahoidossa: 2
Tartuntaketjujen jäljitettävyys: noin 90 %
Koronatestaus: Viikolla 47 tehtiin 581 testiä, joista positiivisia oli 3,8 %.
Koronarokotetilanne: Sosterin alueella ensimmäisen rokotteen on saanut noin 88,2 % väestöstä, toisen rokotteen 84,3 % väestöstä ja kolmannen 8,6 % väestöstä.

THL päivitti maskisuositustaan 26.11.2021 ja Sosteri päivittää oman maskisuosituksensa tämän mukaiseksi. THL suosittelee, että maskia käytetään julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan sekä julkisessa liikenteessä. Suositus on suunnattu 12 vuotta täyttäneille ja se koskee sekä rokotettuja että rokottamattomia henkilöitä.

WALK IN -ROKOTEPÄIVÄT JATKUVAT

Rokotteen saa helposti ilman ajanvarausta Walk In -rokotuspäivinä. Kaikki Walk In -päivät löytyvät verkosta osoitteesta sosteri.fi.

Toisen rokotteen saa heti, kun ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa. Voimakkaasti immuunipuutteiset voivat saada kolmannen rokoteannoksen, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.

Kolmannen rokotteen voi hakea, jos kuuluu johonkin seuraavista ryhmistä:

  • 12 vuotta täyttäneet, jotka sairautensa tai sen hoidon vuoksi ovat voimakkaasti immuunipuutteisia, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kk (katso tarkemmat kriteerit sosteri.fi).
  • ne naiset ja 30 vuotta täyttäneet miehet, jotka ovat saaneet aiemmat rokotteensa lyhyellä alle 6 viikon annosvälillä, kun toisen annoksen antamisesta on kulunut vähintään 6 kk.
  • yli 60-vuotiaat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 6 kk.
  • lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 6 kk.

ALUEELLA VOIMASSA OLEVAT SUOSITUKSET JA MÄÄRÄYKSET

  • Sosterin alueella on voimassa 26.11.2021 päivitetty THL:n yleinen maskisuositus. THL suosittelee, että maskia käytetään julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan sekä julkisessa liikenteessä matkustaessa. Suositus on suunnattu 12 vuotta täyttäneille ja se koskee sekä rokotettuja että rokottamattomia henkilöitä.
  • Maskisuositus jatkuu Sosterin kaikissa toimipisteissä. Sosteri suosittelee, että vastaanotoille saapuvat henkilöt käyttävät maskia, vaikka henkilöt olisivat saaneet täyden rokotesarjan.
  • Yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokoontumisissa on huomioitava lainsäädännön velvoittamat hygieniakäytännöt ja turvavälit.
  • Myös julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.
  • Kaikessa harrastustoiminnassa suositellaan noudatettavaksi yleisiä hygieniaohjeita.
  • Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä ja ennen vierailuja ota yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä kasvomaskia.