Tilannekuva antaa yksittäisiä tartuntoja laajemman katsauksen alueelliseen koronavirustilanteeseen. Tilanteen ollessa rauhallinen tilannekuva päivitetään seuraavan kerran tiistaina 3.8.2021. Jos koronatilanne alueella muuttuu merkittävästi huonompaan suuntaan, tilannekuva päivitetään aiemmin. Vaikka tilannekuvan julkaisussa on tauko heinäkuussa, tänä aikana Sosteri kuitenkin tiedottaa mahdollisista koronatartunnoista ja altistumisista tuttuun tapaan mediatiedotteilla.

Viimeisin koronavirustartunta on todettu: 25.6.2021. Tartunta on peräisin ulkomailta ja on todettu muualla kirjoilla olevalla henkilöllä.

Tartuntojen lukumäärä viikolla 24: 7
Tartuntojen lukumäärä viikolla 25: 2

Ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana / 100 000 asukasta: 22,5 (vkot 24 ja 25). (*Ilmaantuvuusluku lasketaan tapauksista, jotka kirjautuvat Sosterin alueelle.)

Koronavirustestaus:
Viikolla 24 Sosterissa otettiin yhteensä 465 testiä. Testeistä 1,3 % positiivisia.
Viikolla 25 Sosterissa otettiin yhteensä 361 testiä. Testeistä 0,8 % positiivisia.

Tartuntaketjujen jäljitettävyys: 100 %.

Koronaviruksen epidemiavaihe Itä-Savossa: Perustaso.

Itä-Savon alueella on tähän mennessä tiedossa vain yksittäisiä henkilöitä, jotka ovat olleet bussimatkalla Pietarin jalkapallokisoissa. THL kehottaa kaikkia, jotka ovat matkustaneet Pietarista Suomeen, hakeutumaan koronavirustestiin, mikäli he eivät jo ole testissä käyneet. THL suosittaa myös niiden henkilöiden, jotka ovat olleet kontaktissa Pietarista Suomeen tulleiden matkailijoiden kanssa, hakeutumaan koronavirustestiin myös oireettomana.

Alueellamme on paljon itärajan yli liikkuvia matkailijoita. Sosteri muistuttaa, että kaikkien Venäjältä Suomeen palaavien matkustajien on syytä hakeutua koronavirustestiin 72 tuntia Suomeen paluun jälkeen ja välttää sosiaalisia kontakteja testituloksen valmistumiseen saakka.

THL suosittaa myös kaikkia jalkapallokisoista busseilla palanneita matkalaisia asettavaksi 14 vuorokauden karanteeniin, jos henkilöllä ei ole täyttä koronarokotesarjaa tai hän ei ole sairastanut koronavirustautia kuuden kuukauden sisällä.

Koronarokotetilanne: Kaikkiaan Sosterin alueella on annettu noin 34 200 koronavirusrokotetta. Ensimmäisen rokotteen on saanut 60,8 % alueen väestöstä. Molemmat rokotteet on saanut 24,5 prosenttia alueen väestöstä. Sosterissa koronarokoteajanvaraus avataan tällä viikolla kaikille 16 vuotta täyttäneille ja kaikille 12 vuotta täyttäneille riskiryhmiin kuuluville. Tästä tiedotetaan erikseen.

Alueella voimassa olevat suositukset ja määräykset:

Laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus jatkuvat toistaiseksi.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminnassa on sisätiloissa noudatettava kahden metrin turvaväliä ja muita hygieniaohjeita.

Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä ja ennen vierailuja ota yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä maskia.

 

Tilannekuva on julkaistu verkossa myös täällä: www.sosteri.fi/koronatilanne