Sosteri julkaisee alueellisen koronavirustilannekuvan kerran viikossa. Merkitykselliset altistumispaikat ja -ajankohdat tiedotetaan edelleen ajantasaisesti.

Viimeisin koronavirustartunta on todettu: 27.9.2021
Tartuntojen lukumäärä viimeisen 14 vuorokauden aikana: viikolla 37: 15 tapausta, viikolla 38: 23 tapausta
Sairaalahoidossa: 3
Tartuntaketjujen jäljitettävyys: lähes 100 %
Koronaviruksen epidemiavaihe Itä-Savossa: Kiihtymisvaihe. Pikkuhiljaa tartuntamäärät laskevat, mutta luvuissa on viikkokohtaista vaihtelua. Tartuntaketjujen jäljitettävyys on erinomaisella tasolla.
Koronarokotetilanne: Sosterin alueella ensimmäisen rokotteen on saanut noin 85,6 % väestöstä ja toisen rokotteen 70,3 % väestöstä. Rokotuskattavuus alkaa olla hyvällä tasolla. Todennäköisesti valtioneuvoston tavoitteeseen yli 80 % rokotuskattavuudesta yli 12-vuotiailla päästään loka-marraskuussa. Sosteri kannustaa huolehtimaan täydestä rokotesarjasta ja ottamaan toisen rokoteannoksen heti, kun se on mahdollista.

Sosteri jalkautuu SaPKon otteluun – Walk In -rokotepäivät jatkuvat

Rokotteen saa helposti ilman ajanvarausta Walk In -rokotuspäivinä. Savonlinnassa Walk In -rokotepäivä järjestetään myös lauantaina 2.10.2021 SaPKon kotipelissä Mediatili Areenalla. Jäähallissa rokotuksen voi saada klo 15.30–18.30. Kaikki Walk In -päivät löytyvät verkosta osoitteesta sosteri.fi. Katso Walk In -ajankohdat >>

Toisen rokotteen saa heti, kun ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa. Voimakkaasti immuunipuutteiset voivat saada kolmannen rokoteannoksen, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Katso THL:n lista, kenelle kolmas rokoteannos annetaan >>

ALUEELLA VOIMASSA OLEVAT SUOSITUKSET JA MÄÄRÄYKSET

  • Laaja kasvomaskisuositus jatkuu toistaiseksi.
  • Etätyösuositus päättyy 15.10.2021 (valtioneuvoston ohje).
  • Yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokoontumisissa on huomioitava lainsäädännön velvoittamat hygieniakäytännöt ja turvavälit.
  • Myös julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.
  • Kaikessa harrastustoiminnassa suositellaan noudatettavaksi yleisiä hygieniaohjeita.
  • Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä ja ennen vierailuja ota yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä kasvomaskia.