Tilannekuva päivitetään kerran viikossa tiistaisin, ja se antaa yksittäisiä tartuntatapauksia laajemman katsauksen alueelliseen koronavirustilanteeseen. Tilannekuva päivitetään seuraavan kerran tiistaina 4.5.2021.

Viimeisin koronavirustartunta on todettu: 25.4.2021

Tartuntojen lukumäärä viikolla 15: 21
Tartuntojen lukumäärä viikolla 16
: 5
Yhteensä: 26

Ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana / 100 000 asukasta: 65 (vkot 15 ja 16). (*Ilmaantuvuusluku lasketaan tapauksista, jotka kirjautuvat Sosterin alueelle.)

Koronavirustestaus:
Viikolla 15 Sosterissa otettiin yhteensä 1133 testiä. Testeistä 1,7 % positiivisia.
Viikolla 16 Sosterissa otettiin yhteensä 732 testiä. Testeistä 1,0 % positiivisia.

Tartuntaketjujen jäljitettävyys: lähes 100 %.

Koronaviruksen epidemiavaihe Itä-Savossa: Kiihtymisvaihe on voimassa toistaiseksi. Tilannetta tarkastellaan uudelleen vapun jälkeen.

Koronarokotetilanne: Kaikkiaan Sosterin alueella on annettu noin 16 500 koronavirusrokotetta. Rokotuksen on saanut 36,4 % prosenttia alueen väestöstä. Luvut kattavat kaikki Sosterin jäsenkunnat, jotka ovat Savonlinna, Enonkoski, Rantasalmi ja Sulkava. Parhaillaan rokotetaan 60 vuotta täyttäneitä ja tätä vanhempia sekä 16 vuotta täyttäneitä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia. Tämän jälkeen rokotukset laajenevat porrastetusti ikäryhmittäin vanhemmista kohti nuorimpia. Uusista rokotettavista ryhmistä tiedotetaan erikseen.

Alueella voimassa olevat suositukset ja määräykset:

Laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus ovat alueella ennallaan ja jatkuvat toistaiseksi.

Korkeakoulujen suositellaan olevan etäopetuksessa kiihtymisvaiheen ajan.

12-18 vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta jatkuu normaalisti, mutta eri alueiden välisiä turnaustyyppisiä tapahtumia ei edelleenkään suositella järjestettäviksi.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminnan suositellaan edelleen olevan tauolla. Esimerkiksi kuntosaleilla ja muissa liikuntatiloissa mm. uimahalleissa asiakasmäärää suositellaan rajaamaan niin, että yli kahden metrin turvaväli toteutuu yli 10 hengen tiloissa ja niin, että uuden tartuntatautilain hygieniavelvoitteet toteutuvat.

Riskiryhmien tehostettu suojaaminen on alueella voimassa toistaiseksi. Koronavirustaudin esiintyvyyden vuoksi Sosteri vahvasti suosittelee harkitsemaan vierailuja potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä, pois lukien kriittisesti sairaat ja saattohoidossa olevat. Ennen vierailuja on aina syytä olla yhteydessä yksikön henkilökuntaan.

Yleisötilaisuuksissa henkilömäärä saa olla enimmillään kuusi Itä-Suomen aluehallintoviraston määräyksellä. Määräys on voimassa 22.5.2021 saakka. Sosteri suosittaa rajaamaan myös yksityistilaisuudet enintään kuuteen henkilöön.

Tilannekuva on julkaistu verkossa myös täällä: www.sosteri.fi/koronatilanne