Sosteri julkaisee alueellisen koronavirustilannekuvan kerran viikossa. Merkitykselliset altistumispaikat ja -ajankohdat tiedotetaan edelleen ajantasaisesti.

Viimeisin koronavirustartunta on todettu: 25.10.2021
Tartuntojen lukumäärä viimeisen 14 vuorokauden aikana: viikolla 41: 5 tapausta, viikolla 42: 2 tapausta
Sairaalahoidossa: 1
Tartuntaketjujen jäljitettävyys: 100 %
Koronaviruksen epidemiavaihe Itä-Savossa: Perustaso
Koronatestaus: Viikolla 41 tehtiin 313 testiä, joista positiivisia 0,8 %.
Koronarokotetilanne: Sosterin alueella ensimmäisen rokotteen on saanut noin 87,2 % väestöstä ja toisen rokotteen 80,5 % yli 12-vuotiaista.

Sosterin alueella on saavutettu 80 % minimitavoite yli 12-vuotiaiden rokotekattavuudessa.

– Tulos on hyvä, mutta parempaan kannattaa pyrkiä. Mitä parempaan rokotekattavuuteen päästään, sitä nopeammin päästään myös Sosterin alueella palaamaan normaaliin elämään, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista painottaa.

– Etenkin jos rokotesuoja on puutteellinen, on tärkeää huolehtia hygieniaohjeiden noudattamisesta ja maskin käytöstä.

Sosterin alueella epidemiatilannetta seurataan tarkasti, sillä tilanne voi muuttua nopeasti.

– On mahdollista, että tarvitsemme kohdennettuja alueellisia rajoituksia epidemiatilanteen muuttuessa, Jaana Luukkonen muistuttaa.

WALK IN -ROKOTEPÄIVÄT JATKUVAT

Rokotteen saa helposti ilman ajanvarausta Walk In -rokotuspäivinä. Kaikki Walk In -päivät löytyvät verkosta osoitteesta sosteri.fi.

Toisen rokotteen saa heti, kun ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa. Voimakkaasti immuunipuutteiset voivat saada kolmannen rokoteannoksen, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.

ALUEELLA VOIMASSA OLEVAT SUOSITUKSET JA MÄÄRÄYKSET

  • Sosterin alueella on voimassa päivitetty THL:n yleinen maskisuositus. Kahdesti rokotetut voivat käyttää omaa harkintaa maskin käytössä. Sosteri suosittelee harkitsemaan maskin käyttöä ruuhkaisissa sisätiloissa ja julkisessa liikenteessä etenkin, jos on rokottamaton tai rokotesarja on puutteellinen.
  • Maskisuositus jatkuu Sosterin kaikissa toimipisteissä. Sosteri suosittelee, että vastaanotoille saapuvat henkilöt käyttävät maskia, vaikka henkilöt olisivat saaneet täyden rokotesarjan.
  • Yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokoontumisissa on huomioitava lainsäädännön velvoittamat hygieniakäytännöt ja turvavälit.
  • Myös julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.
  • Kaikessa harrastustoiminnassa suositellaan noudatettavaksi yleisiä hygieniaohjeita.
  • Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä ja ennen vierailuja ota yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä kasvomaskia.