Viimeisin koronavirustartunta on todettu: 21.8.2021

Tartuntojen lukumäärä viikolla 32: 14
Tartuntojen lukumäärä viikolla 33: 25

Ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana / 100 000 asukasta: 97,5 (vkot 32 ja 33). (*Ilmaantuvuusluku lasketaan tapauksista, jotka kirjautuvat Sosterin alueelle.)

Koronavirustestaus:
Viikolla 32 Sosterissa otettiin yhteensä 836 testiä. Testeistä 1,7 % positiivisia.
Viikolla 33 Sosterissa otettiin yhteensä 1055 testiä. Testeistä 2,3 % positiivisia.

Tartuntaketjujen jäljitettävyys: lähes 90 %.

Koronaviruksen epidemiavaihe Itä-Savossa: Perustaso. Tartuntojen määrä on alueella lisääntynyt, mutta hyvää on se, että tartunnat tulevat pääasiassa tunnettuihin tartuntaketjuihin ja ovat olleet pääosin hyvin jäljitettävissä. Korkeista luvuista huolimatta tautitilanne on tällä hetkellä hallinnassa, joten sen vuoksi katsotaan, että alue on edelleen perustasolla. Tilannetta seurataan päivittäin.

Koronarokotetilanne: Kaikkiaan Sosterin alueella ensimmäisen rokotteen on saanut 75,6 % väestöstä ja toisen rokotteen 52,3 % väestöstä. Koronarokotteita on tähän mennessä otettu Itä-Savon alueella erittäin hyvin, mutta edelleen kannustamme etenkin nuoria aikuisia huolehtimaan rokotesuojan kuntoon. Täyden rokotussuojan, eli kahden rokotteen jälkeen, myös karanteeniin asettamisen kriteerit lievenevät. Tällöin altistumisesta ei enää automaattisesti seuraa karanteeni, vaan karanteeniin asettaminen tehdään tapauskohtaisesti harkinnan perusteella. Seuraavat Walk in -rokotuspäivät Savonlinnan pääterveysaseman rokotuspisteellä:

  • keskiviikko 25.8. klo 7.30-14
  • torstai 26.8. klo 9-14
  • perjantai 27.8.2021 klo 8-13

Walk in -rokotuspäiviä on tulossa myös muille Sosterin terveysasemille. Päivät on katsottavissa verkkosivuiltamme: https://www.sosteri.fi/koronavirus-sosterissa/koronarokotukset-vaestolle/

Alueella voimassa olevat suositukset ja määräykset:

Laaja maskisuositus on edelleenkin voimassa alueella.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminnassa on sisätiloissa noudatettava kahden metrin turvaväliä ja muita hygieniaohjeita.

Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä ja ennen vierailuja ota yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä maskia.

 

Viikoittainen koronavirustilannekuva on julkaistu myös täällä: www.sosteri.fi/koronatilanne