Sosteri julkaisee alueellisen koronavirustilannekuvan kerran viikossa. Merkitykselliset altistumispaikat ja -ajankohdat tiedotetaan edelleen ajantasaisesti.

Viimeisin koronavirustartunta on todettu: 20.9.2021
Tartuntojen lukumäärä viimeisen 14 vuorokauden aikana: viikolla 36: 30 tapausta, viikolla 37: 15 tapausta
Sairaalahoidossa: 2
Tartuntaketjujen jäljitettävyys: yli 90 %
Koronaviruksen epidemiavaihe Itä-Savossa: Kiihtymisvaihe. Viime viikolla todettiin edellisviikkoa vähemmän tartuntoja ja tartuntaketjujen jäljitettävyys on hyvällä tasolla.
Koronarokotetilanne: Sosterin alueella ensimmäisen rokotteen on saanut noin 85,3 % väestöstä ja toisen rokotteen 68,1 % väestöstä. Sosteri kannustaa huolehtimaan täydestä rokotesarjasta ja ottamaan toisen rokoteannoksen heti, kun se on mahdollista.

Walk In -rokotepäiviltä koronarokote helposti – Savonlinnassa Walk In myös lauantaina 25.9.

Rokotteen saa helposti ilman ajanvarausta Walk In -rokotuspäivissä. Savonlinnassa Walk In -rokotepäivä järjestetään myös lauantaina 25.9.2021 klo 10:00–15:00. Kaikki Walk In -päivät löytyvät verkosta osoitteesta sosteri.fi. Katso Walk In -ajankohdat >>

Toisen rokotteen saa heti, kun ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Sosteri on aloittanut kolmansien koronarokotteiden antamisen voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille. Kolmas annos voidaan antaa voimakkaasti immuunipuutteiselle, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Lue lisää aiheesta >>

Alueella voimassa olevat suositukset ja määräykset

  • Laaja kasvomaskisuositus jatkuu toistaiseksi.
  • Etätyösuositus on voimassa syyskuun loppuun (valtioneuvoston ohje).
  • Yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokoontumisissa on huomioitava lainsäädännön velvoittamat hygieniakäytännöt ja turvavälit.
  • Myös julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.
  • Kaikessa harrastustoiminnassa suositellaan noudatettavaksi yleisiä hygieniaohjeita.
  • Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä ja ennen vierailuja ota yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä kasvomaskia.