Viimeisin koronavirustartunta on todettu: 16.8.2021

Tartuntojen lukumäärä viikolla 31: 9
Tartuntojen lukumäärä viikolla 32: 14

Ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana / 100 000 asukasta: 57,5 (vkot 31 ja 32). (*Ilmaantuvuusluku lasketaan tapauksista, jotka kirjautuvat Sosterin alueelle.)

Koronavirustestaus:
Viikolla 31 Sosterissa otettiin yhteensä 751 testiä. Testeistä 1,5 % positiivisia.
Viikolla 32 Sosterissa otettiin yhteensä 836 testiä. Testeistä 1,7 % positiivisia.

Tartuntaketjujen jäljitettävyys: lähes 80 %.

Koronaviruksen epidemiavaihe Itä-Savossa: Perustaso. Sosterin alueella koronatilanne on aktivoitunut ja uusia tartuntaketjuja on ilmaantunut, mutta edelleen ollaan perustasolla.

Koronarokotetilanne: Kaikkiaan Sosterin alueella ensimmäisen rokotteen on saanut 73,4 % väestöstä ja toisen rokotteen 49,4 % väestöstä. Sosterissa on järjestetty myös kolme Walk in -rokotuspäivää, jotka ovat toimineet todella hyvin rokotekattavuuden lisäämisessä. Seuraavat Walk in -rokotuspäivät ovat huomenna keskiviikkona 18.8. kello 8-13 sekä torstaina 19.8. kello 9-14 Savonlinnan pääterveysaseman rokotuspisteellä. Koronarokoteajanvaraus on auki kaikille 12 vuotta täyttäneille.

Alueella voimassa olevat suositukset ja määräykset:

Sosteri muistuttaa, että laaja maskisuositus on edelleenkin voimassa alueella. Maskia suositellaan käytäväksi julkisissa tiloissa, joukkoliikennevälineissä, oppilaitoksissa 12-vuoden iästä alkaen sekä aina kun turvaväliä ei ole mahdollista pitää.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminnassa on sisätiloissa noudatettava kahden metrin turvaväliä ja muita hygieniaohjeita.

Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä ja ennen vierailuja ota yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä maskia.

 

Viikoittainen tilannekuva on julkaistu verkossa myös täällä: www.sosteri.fi/koronatilanne