Tilannekuva päivitetään kerran viikossa tiistaisin, ja se antaa yksittäisiä tartuntatapauksia laajemman katsauksen alueelliseen koronavirustilanteeseen. Tilannekuva päivitetään seuraavan kerran tiistaina 22.6.2021.

Viimeisin koronavirustartunta on todettu: 11.6.2021

Tartuntojen lukumäärä viikolla 22: 2
Tartuntojen lukumäärä viikolla 23: 1

Ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana / 100 000 asukasta: 7,5 (vkot 22 ja 23). (*Ilmaantuvuusluku lasketaan tapauksista, jotka kirjautuvat Sosterin alueelle.)

Koronavirustestaus:
Viikolla 22 Sosterissa otettiin yhteensä 496 testiä. Testeistä 1,0 % positiivisia.
Viikolla 23 Sosterissa otettiin yhteensä 339 testiä. Testeistä 0,6 % positiivisia.

Tartuntaketjujen jäljitettävyys: 100 %.

Koronaviruksen epidemiavaihe Itä-Savossa: Perustaso.

Koronarokotetilanne: Kaikkiaan Sosterin alueella on annettu noin 29 400 koronavirusrokotetta, josta tehosterokotteita on noin 7600. Rokotuksen on saanut noin 54 % alueen väestöstä. Sosteri kannustaa kaikkia ottamaan koronarokotteen, sillä riittävän korkea rokotuskattavuus mahdollistaa paluun normaaliin elämään. Jo yhdellä rokotteella saa kohtuullisen suojan vakavaa tautimuotoa vastaan ja kahden rokotteen jälkeen suoja on jo noin 90 prosenttia. Toinen rokotusannos on tärkeä, jotta rokotteen suojateho vahvistuu sekä koronaviruksen kantamuotoa että virusmuunnoksia vastaan. Toinen annos myös varmistaa, että suoja kestää mahdollisimman pitkään. Vaikka nyt on kesälomakausi, rokotteen ottamista ei siis kannata lykätä. Koronarokotteet ovat olleet pääsääntöisesti hyvin siedettyjä ja sivuvaikutukset ovat yleensä lieviä ja lyhytkestoisia. Sosterissa rokoteajanvaraus on nyt auki kaikille 18 vuotta täyttäneille. Edelleen rokotetaan myös kaikkia 16 vuotta täyttäneitä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia.

Alueella voimassa olevat suositukset ja määräykset:

Laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus ovat alueella jatkuvat toistaiseksi.

12-18 vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminnassa jatkuu normaalisti, mutta turnaustyyppisiä tapahtumia tai turnausmatkoja ei suositella leviämisvaiheen alueille tai alueilta.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta on sallittu, mutta sisätiloissa on noudatettava kahden metrin turvaväliä ja muita hygieniaohjeita.

Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen. Vierailulle voi tulla vain terveenä ja enintään kaksi henkilöä kerrallaan. Ennen vierailuja on syytä olla yhteydessä yksikön henkilökuntaan sekä noudattaa hygieniaohjeita ja käyttää maskia.

Sosteri suosittaa, että yksityistilaisuuksissa noudatetaan turvaetäisyyksiä ja hygieniakäytäntöjä.

 

Tilannekuva on julkaistu verkossa myös täällä: www.sosteri.fi/koronatilanne