Viimeisin koronavirustartunta on todettu: 9.8.2021

Tartuntojen lukumäärä viikolla 30: 8
Tartuntojen lukumäärä viikolla 31: 9

Ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana / 100 000 asukasta: 42,5 (vkot 30 ja 31). (*Ilmaantuvuusluku lasketaan tapauksista, jotka kirjautuvat Sosterin alueelle.)

Koronavirustestaus:
Viikolla 31 Sosterissa otettiin yhteensä 751 testiä. Testeistä 1,5 % positiivisia.

Tartuntaketjujen jäljitettävyys: yli 80 %.

Koronaviruksen epidemiavaihe Itä-Savossa: Perustaso. Vaikka tartuntoja on todettu, koronatilanne on Itä-Savossa edelleen varsin rauhallinen. Tartuntojen lähtökohdat ovat hyvin selvillä ja karanteeniin asetettujen määrä, noin 50 henkilöä, on maltillinen. Tilannetta seurataan tiiviisti, sillä esimerkiksi kesätapahtumien lopullista vaikutusta tautitilanteeseen ei ole vielä nähty.

Koronarokotetilanne: Kaikkiaan Sosterin alueella on annettu noin 46 600 koronavirusrokotetta. Täyden rokotussuojan, eli kaksi rokotetta, on saanut alueella yhteensä 28 800 henkilöä. Ensimmäisen rokotteen on saanut 71,4 % alueen väestöstä. Molemmat rokotteet on saanut 45,5 % alueen väestöstä. Varsinkin iäkkäämpien ikäryhmissä rokotuskattavuudet ovat erinomaisia, nuoremmissa ikäryhmissä on vielä petrattavaa. Sosterissa koronarokoteajanvaraus on auki kaikille 12 vuotta täyttäneille. Pääosa 12-16 vuotiaiden ikäluokasta pyritään rokottamaan kouluterveydenhuollossa koulujen alettuja. Seuraava Sosterin Walk in -rokotuspäivä, jossa rokotuksen saa ilman ajanvarausta on Savonlinnan pääterveysasemalla perjantaina 13.8. klo 7.30-14.00.

Alueella voimassa olevat suositukset ja määräykset:

Alueella on laaja kasvomaskisuositus.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminnassa on sisätiloissa noudatettava kahden metrin turvaväliä ja muita hygieniaohjeita.

Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä ja ennen vierailuja ota yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Noudata hygieniaohjeita ja käytä maskia.

 

Tilannekuva on julkaistu verkossa myös täällä: www.sosteri.fi/koronatilanne