Viimeisin positiivinen koronavirustartunta on todettu: 23.11.2020.

Tartuntojen lukumäärä viimeisen 14 vuorokauden aikana: 4.

Ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana / 100 000 asukasta: 10 (1.12.2020). (*Ilmaantuvuusluku lasketaan tapauksista, jotka kirjautuvat Sosterin alueelle.)

Koronavirustestaus:
Viikolla 47 Sosterissa otettiin yhteensä 460 testiä. Testeistä 0,7 % positiivisia.
Viikolla 48 Sosterissa otettiin yhteensä 516 testiä. Testeistä 0,2 % positiivisia.

Tartuntaketjujen jäljitettävyys: lähes 100 %.

Koronaviruksen leviämisvaihe Itä-Savossa: Perustaso. Viikolla 48 on todettu vain yksi uusi tartunta. Itä-Savon alueella on ennakoivasti jo otettu käyttöön perustasoa vahvempia suosituksia valtakunnallisen vakavan tilanteen vuoksi.

Uudet suositukset: Ulkopaikkakunnilta Itä-Savon alueelle jouluksi saapuvat nuoret aikuiset ja opiskelijat. Suositellaan mahdollisuuksien mukaan 10 vuorokauden omaehtoisen karanteenin pitämistä ennen matkustamiseen lähtemistä.

Itä-Savon alueen kasvomaskisuositus: Alueella on käytössä laajennettu maskisuositus. Alueellista maskisuositusta arvioidaan seuraavan kerran alueen tautitilanteen mukaan 15.12.2020.

Vierailuohje: Koronavirustaudin esiintyvyyden vuoksi Sosteri vahvasti suosittelee harkitsemaan vierailuja potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä, pois lukien kriittisesti sairaat ja saattohoidossa olevat. Vierailuohjetta tarkastellaan seuraavan kerran 15.12.2020.

Etätyösuositus: Valtioneuvosto on antanut julkiselle sektorille valtakunnallisen etätyösuosituksen, jota tarkastellaan seuraavan kerran ennen vuoden vaihdetta.
Tilannekuva päivitetään joka tiistai, seuraavan kerran tiistaina 8.12.2020.

 

Huomaa myös:

Itä-Savon COVID-koordinaatioryhmän suositukset 30.11.2020 alkaen

Lähiajan perhejuhlat: Suositetaan välttämään yli kymmenen hengen kokoontumisia yksityistilaisuuksissa. Esimerkiksi tulevissa ylioppilasjuhlissa porrastetaan vierailijoiden määrää niin, että kotona ei ole kerralla yli kymmentä vierasta. Sisätiloissa virus leviää herkästi ihmisten kohtaamisissa ja on tärkeää kotonakin pyrkiä huolehtimaan etäisyyksistä, käsihygieniasta ja tarvittaessa käytetään maskia. Lisäksi on tärkeää, että juhliin osallistutaan terveenä, oireisena mennään testiin.

Yleisötilaisuudet, esim. Itsenäisyyspäivän ja joulun ajan juhlat: Suositetaan, ettei sisätiloissa tapahtuvia yli viidenkymmenen hengen juhlia, esimerkiksi ei Itsenäisyyspäivän juhlia järjestetä tänä vuonna läsnäolotapahtumina vaan tapahtumat järjestetään esimerkiksi virtuaalisina tai striimaten. Tämä on myös valtion linja, perinteiset Linnan juhlat on tältä vuodelta siirretty verkkoon.

Lähiajan matkustaminen: Suositetaan välttämään vapaa-ajan matkustamista Uudellemaalle ja muihin leviämis- tai kiihtymisvaiheessa oleviin kaupunkikeskuksiin. Samoin harkitsemaan tarkasti vierailuja näiltä alueilta.
Itä-Savon alueellinen COVID-koordinaatioryhmä kokoontuu viikoittain ja näitä suosituksia tarkastellaan seuraavan kerran koordinaatioryhmän kokouksessa 16.12.2020.

 

Tilannekuva verkossa myös täällä: www.sosteri.fi/koronatilanne