Työntekijän kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäminen kannattaa, sillä kun ihminen voi hyvin, hän voi hyvin myös työssään. Nyt tälle väitteelle haetaan myös mitattavia tuloksia Savonlinnan seudulla.

Savonlinnan seudulla on Sosterin johdolla käynnistynyt kaksivuotinen Tuottavuutta hyvinvointia kohentamalla -hanke.

– Kiinnitämme huomiota kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin eli siihen, että lepo, ravinto, arkiaktiivisuus ja stressinhallinta ovat kunnossa. Kartoitamme, mitä osa-alueita on mahdollista kohentaa vapaa-ajalla, jotta olisimme töissä parhaimmillamme, projektipäällikkö Juuso Kautonen Sosterista sanoo.

Kautosen mukaan kiinnostavaa on nähdä, saadaan kokonaisvaltaisella hyvinvoinnin edistämisellä vaikutuksia myös sairauspoissaoloihin.

Kuormittavaa työtä tekevät ydinkohderyhmässä

Mukaan toimintaan pyritään löytämään sellaiset työyhteisöt, joissa työ on fyysisesti tai henkisesti kuormittavaa.

– Tavoitteemme on antaa potkua hyvinvoinnin kohentamiseen. Siksi emme niinkään tavoittele jo valmiiksi aktiivista väestöä, vaan pyrimme löytämään työikäisiä, joilla on omissa elintavoissaan kohentamista, mutta keinot muutoksessa alkuun pääsemiseksi puuttuvat, Kautonen sanoo.

Osallistuminen on työyhteisölle täysin ilmaista.

Avaimina pitkäaikainen motivointi ja innostuksen ylläpitäminen

Jotta työyhteisö ja sen jäsen kokee elintapojen kohentumista hyötyjä, prosessi ei voi olla vain kertaluontoinen kokeilu.

– Puolessa vuodessa kokee jo hyötyjä, mutta pysyvään muutokseen tarvitaan vieläkin pidempi aika, Kautonen kertoo.

Apuna motivoinnissa ovat muun muassa erilaiset digitaaliset sovellukset ja paikallisten yksityisten yritysten palveluihin tutustuttaminen.

Sosteri vastaa käytännön ohjelmasta ja ohjaamista

Käytännön valmentamisesta vastaa Sosteri. Hankkeen osatoteuttaja on Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak), joka arvioi kohdennetun elintapaohjauksen vaikutuksia sekä yksilöiden terveyteen ja hyvinvointiin että työelämän tuottavuuteen.

– Saamme siis pitävää faktatietoa päätöksenteon tueksi, että kannattaako terveyden edistämiseen ja hyvinvoinnin kohentamiseen käyttää julkisia varoja. Hankkeeseen sitoutuvat työyhteisöt saavat myös työpaikkakohtaisen analyysin ja työntekijä saa henkilökohtaisen palautteen prosessista, Kautonen summaa.

Ota vinkit käyttöön!

Seuraa aktiivisuusvinkkejä Sosterin Facebookissa ja Instagramissa aihetunnisteella #työkykykuntoon 23.9.2019 alkaen.
Tuottavuutta hyvinvointia kohentamalla on Sosterin hallinnoima hanke, jota rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta. Osatoteuttajana on Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak).

Laitetaan homma rokkaamaan!

Lisätietoja
Juuso Kautonen, projektipäällikkö, p. 044 417 2949 tai juuso.kautonen@sosteri.fi