Sulkavan taajama-alueelta on tullut useita yhteydenottoja koskien villiintyneitä kissoja. Löytöeläinhoitaja aloittaa villiintyneiden kissojen loukutukset 14.5.2018 ja loukutusten arvioitu kesto on noin kaksi viikkoa.

Kotikissojen loukuttamisen ja löytöeläintalolle toimittamisen välttämiseksi pyydämme ystävällisesti pitämään kissat sisätiloissa tai merkitsemään lemmikkikissat kaulapannalla ja/tai merkkivärillä (esim. kynsilakalla päälaen alueelle).

Loukutusta suoritetaan pääasiallisesti alueella Uitonrinne – Hallitie – Kangasvuokontie – Alanteentie.Loukut tarkistetaan vähintään kahdesti päivässä. Ethän avaa loukkuja omatoimisesti. Merkatut kissat päästetään loukkujen tarkastuksissa vapaaksi. Muut kissat viedään löytöeläinhoitola Sepsikseen Rantasalmelle, josta omistajat voivat niitä kysellä. Kissoja pidetään hoitolassa lakisääteiset 15 vrk. Tämän jälkeen kesyille kissoille etsitään uudet kodit, mutta villiintyneet kissat, jotka ahdistuvat ihmisen läsnäolosta, joudutaan lopettamaan. Suomen talvioloissa kissa ei pärjää, esimerkiksi talvella kissojen korvat paleltuvat.

Pidättehän huolen, että leikkaamattomat kissanne eivät ulkoile vapaana ilman valvontaa. Kissanaaras voi saavuttaa sukukypsyyden jo neljän kuukauden iässä. Leikkaamattomat ja vapaasti lisääntyvät kissat saavat aikaan lyhyessäkin ajassa ison populaation, jonka loukutuksista aiheutuvat kulut kaatuvat kunnan harteille mikäli kissojen alkuperää ei saada selvitettyä.

Järjestyslain (612/ 2003, 14 §) mukaan on myös pidettävä huolta siitä, ettei kissa pääse kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle eikä lainkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille taikka yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, jollei se ole erikseen sallittua.

Loukutuksista vastaa löytöeläinhoitaja Timo Sistonen puh. 040 715 6257, omaa kissaa voi tarvittaessa tiedustella häneltä.

Yhteistyöterveisin,
Auli Koponen / valvontaeläinlääkäri, puh. 044 417 2399, auli.koponen@sosteri.fi
Tiiu Järvensivu / valvontaeläinlääkäri, puh. 044044 417 2591, tiiu.jarvensivu@sosteri.fi