THL:n laboratoriotesti oli yksiselitteinen ja positiivinen. Savonrannan tartunta on neljäs ja sillä on yhteys Itä-Karjalan Kansanopiston leirikeskuksessa todettuihin aiempiin tapauksiin.   

Altistuneiden määrä näyttää nousevan suureksi, arvio määrästä liikkuu sadoissa ihmisissä. Arvioitu tartuntavaarallinen aikaväli 23.6.-4.7.2017. Tänä aikana Savonrannan venesatamassa asioineiden tulee tarkistaa rokotesuojansa. Kaksi tuhkarokkorokotetta (MPR-rokote), tai varmuudella aiemmin sairastettu tuhkarokko, antavat täyden suojan.  Mikäli suoja tuhkarokolta on puutteellinen, tulee ottaa virka-aikana yhteys puhelimitse oman paikkakunnan neuvolaan rokotuksen järjestämistä varten. Kaikki tähän asti sairastuneet ovat olleet rokottamattomia.

Tuhkarokon ensioireita ovat korkea kuume, hengitystieoireet ja yleensä kurkkukipu sekä myöhemmin iho-oireet. Jos ensioireita ilmenee, tulee yhteyttä ottaa oman tai lomapaikkakunnan päivystykseen puhelimitse. Savonrantalaisia palvelee heinäkuussa Kerimäen terveysasema.

Tuhkarokkoasian tiedottamisessa Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri on siirtynyt keskitettyyn mediatiedottamiseen. Tämä tarkoittaa, että sairaanhoitopiiri tekee tiedotteen silloin kun lääketieteellisin perustein asiasta on tiedotettavaa medialle. Tiedotteet lähetään yhtäaikaisesti median käyttöön.

Sosterin tartuntataudeista vastaavat sairaanhoitopiirin asiantuntijat kommentoivat medialle tiedotteen sisältöä tai epidemiaa, mutta eivät potilas- tai muuta yksilöivää tietoa.

Näin tarkistat oman rokotussuojasi Itä-Savon sairaanhoitopiirissä: https://www.sosteri.fi/nain-tarkistat-oman-rokotussuojasi/