Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL raportoi kootusti kaikki tartunnat koko Suomen osalta. Ajantasainen tilanne sairaanhoitopiireittäin on katsottavissa THL:n verkkosivuilta.

THL:n sivuilta ajantasainen tieto on suoraan sekä median että väestön käytettävissä.

– Yksittäisiä tapauksia kommentoimme vain siinä tapauksessa, jos sillä on vaikutusta alueen väestön suojaamiseen tai meillä on erityinen, perusteltu tarve tartuntaketjun selvittämiseen, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista sanoo.

Itä-Savon alueella koronavirustilanne on rauhallinen

Valtioneuvoston ohjeiden noudattaminen on keskeistä, jotta tilanne myös pysyisi rauhallisena mahdollisimman pitkään.

– Hyvät perussäännöt ovat edelleen käsien peseminen hyvin saippualla, kontaktien välttäminen muihin ihmisiin, vähintään metrin etäisyydestä huolehtiminen, jos on pakko asioida esimerkiksi kaupassa. Lisäksi yli 70-vuotiaat on tärkeää pitää erityisesti suojassa ja ensisijaisesti suositellaan pitämään yhteyttä sähköisesti, Luukkonen sanoo.

Sosterin päivystyksessä ja terveysasemilla on turvallista asioida

Sosterin päivystyksessä ja terveysasemilla on turvallista asioita ja asiakkaat hoidetaan entiseen tapaan. Asiakkaan pitää aina ennen saapumistaan soittaa:

• Päivystyspalveluita tarvitsevien tulee soittaa 116 117 ennen saapumista.
• Terveysasemille saapuvien tulee soittaa terveysasemien yhteiseen ajanvarausnumeroon 015 527 7112.
• Jos sinulla on epäily koronavirustartunnasta, soita 116 117.

Puhelinsoiton perusteella Sosteri ohjaa hengitystieoireiset asiakkaat erilliselle infektioasemalle, joka toimii vain ajanvarauksella. Infektioasemalle sisään tullessa hoitaja ohjeistaa suojautumisessa ja opastaa erilliseen odotustilaan.

Infektioaseman Sosteri avasi koronaviruspandemian vuoksi 24.3.2020. Aseman sisäänkäynti on keskussairaalan päivystyksen pihalta, ennen päivystyksen ovia vasemmalla.

THL:n tilannekuva linkistä:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tilannekatsaus-koronaviruksesta