THL suosittelee kolmannen koronarokoteannoksen välin lyhentämistä – riskiryhmille kolmas annos voidaan tarjota 3–4 kuukauden rokotusvälillä.

Sosterissa aletaan noudattaa tätä ohjetta heti.

17.12.2021

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että kolmannen koronarokotteen annosväliä lyhennetään. Suosituksen mukaan 60 vuotta täyttäneet sekä muut aiemmin määritellyt riskiryhmät voivat saada kolmannen rokoteannoksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Niille alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmatta rokoteannosta voidaan tarjota 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Aiempi suositus oli, että rokotusväli on kaikilla edellä mainituilla ryhmillä 5–6 kuukautta.

Uusi suositus on tehty omikronvariantista saadun uuden tiedon valossa.

Lue koko tiedote:

THL suosittelee kolmannen koronarokoteannoksen välin lyhentämistä – riskiryhmille kolmas annos voidaan tarjota 3–4 kuukauden rokotusvälillä – Tiedote – THL 

THL on päivittänyt myös kasvomaskiohjetta:

 

THL suosittelee kasvomaskin käyttöä koko maassa kaikissa julkisissa sisätiloissa ja julkisessa liikenteessä

17.12.2021

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päivittänyt suositustaan kasvomaskien käytöstä kansalaisille. Koronavirusta kiertää väestössä aiempaa enemmän, minkä vuoksi THL suosittelee, että maskia käytetään kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä joukkoliikenteessä koko maassa. Suositus koskee 12 vuotta täyttäneitä. Suositus on sama sekä rokotetuille että rokottamattomille.

Kasvomaskia on hyvä käyttää tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa ja joissa tartuntariski saattaa olla suuri. Maskin käyttämistä suositellaan koko maassa kaikissa julkisissa sisätiloissa, joissa oleskelee tai liikkuu ihmisiä, siis myös Sosterin alueella.

Lue koko tiedote:

THL suosittelee kasvomaskin käyttöä koko maassa kaikissa julkisissa sisätiloissa ja julkisessa liikenteessä – Tiedote – THL