Tälle sivulle on koottu tiedot sekä liikennejärjestelyistä, että uuden sotekeskuksen palveluista. Rakennustyöt aiheuttavat keskussairaalassa asiointiin merkittävää haittaa. Valmistuessaan keväällä 2022 uusi sotekeskus tuo kuitenkin huomattavia parannuksia asiakkaiden ja potilaiden palveluihin.

Rakennustyömaa käynnistyi 14.4.2020 ja se aiheuttaa muutoksia sekä liikkumisessa että pysäköinnissä sairaala-alueella. Asiakkaiden on syytä käyttää sairaala-alueella merkattuja ja ohjattuja yleisiä kulkureittejä.

Työmaa alueella olevalla ambulanssireitillä liikkuminen kielletty

Ambulanssireitti on tarkoitettu vain ja ainoastaan hälytysajoneuvoliikenteelle. Työmaa-alueella liikkuu työkoneita ja siellä tehdään nostoja, jotka vaarantavat ulkopuolisten liikkujien turvallisuuden.


ASIOINTI KESKUSAIRAALASSA TYÖMAAN AIKANA 

Avaa tästä kartta tulostettavassa muodossa (pdf)

Käynti sairaalaan ja aulapalvelu

Sairaalarakennuksen pääsisäänkäynti on kartassa numero 3. Tästä voit kulkea, jos sinulla ei ole ylähengitystieinfektio-oireita (korona-oireita). Aulapalvelu on keskussairaalan pääovella neuvonnan yhteydessä.

Hoitotarvikejakelu

Hoitotarvikejakelun paikka on ennallaan kahvion kerroksessa. Kulku tapahtuu keskusairaalan pääoven kautta, kartassa numero 3. Kahvion luona oleva ajanvarauspoliklinikoiden ovi on suljettu työmaan vuoksi.

autolla saapuminen keskussairaalaan

Sairaalan lähellä olevat pysäköintialueet on varattu asiakkaiden käyttöön, kartassa asiakasparkit sinisellä P-tunnuksella. Pääasiallinen reitti sairaalalle on Keskussairaalantietä pitkin Humanian ohi, jolloin voi käyttää sairaalan piha-alueen pysäköintipaikkoja ja Humaniaa vastapäätä olevia vinoparkkipaikkoja.

Ajaminen Pihlajavedentieltä päivystykseen tai sairaalan pääoville  ei ole enää mahdollista, vaan auto on jätettävä Pihlajavedentien risteyksessä olevalle asiakaspysäköintialueelle. Parkkipaikalta on kevyen liikenteen väylä sairaalan piha-alueelle ja keskussairaalan pääoville.

Saapuminen päivystykseen ja infektioasemalle

Omalla autolla päivystykseen (kartassa numero 2)  ja infektioasemalle sekä infektiolinjalle (kartassa numero 1) saapuminen on reittiä Heikinpohjantie-Kotilahdentie. Asiakaspysäköinti on ennen päivytystä rannan puolella, sairaalarakennuksen kohdalla, merkitty sinisellä P-tunnuksella.

Päivystyksen piha-alueella pysäköinti on kielletty, alue on varattu hälytysajoneuvoliikenteelle. Asiakkaiden jättäminen päivystyksen tai infektioaseman ovelle autolla on mahdollista.


Uusi sotekeskus avautuu keväällä 2022

Havainnekuva uudisrakennuksesta
Kuva: Uusi sotekeskus rakentuu suoraan keskussairaalan päätyyn. Samalla perusterveydenhuollon, sosiaalipalveluiden ja erikoissairaanhoidon asiantuntijat pääsevät nykyistä läheisempään yhteistyöhön.
havainnekuva uudisrakennuksesta ylhäältäpäin
Kuva: Uusi sotekeskus ylhäältä päin katsottuna.
havainnekuva uudisrakennuksesta
Kuva: Sairaalan kahvion edessä oleva piha-alue katetaan kuvassa näkyvällä katoksella, joten sotekeskuksesta on sujuva kulku suoraan sairaalaan.

sotekeskukseen sijoittuvat palvelut

Jatkossa keskussairaalan yhteydessä toimivat seuraavat palvelut:

  • Terveyskeskusvastaanotot
  • Keskushammashoitola
  • Lapsiperheiden palvelut: neuvola, nuorisopsykiatria, sosiaalityö, lastentaudit
  • Kuntoutus ja kaksi kuntoutusosastoa
  • Laboratorion näytteenotto

Etuja asiakkaille

Tavoitteena on, että potilaiden ei tarvitse käydä saman vaivan takia useita kertoja vastaanotoilla ja tutkimuksissa. Perusterveydenhuollon, sosiaalipalveluiden ja erikoissairaanhoidon asiantuntijat pääsevät nykyistä läheisempään yhteistyöhön, ja tämä keventää myös lähetebyrokratiaa.

  •  Pystymme suunnittelemaan potilaan hoidon entistä sujuvammaksi ja kokonaisvaltaisemmaksi.
  •  Yhden käynnin aikana voimme ratkoa asiakkaan ongelmaa nykyistä pidemmälle.

Asiakashyötyjen lisäksi uusi sotekeskus tuo kustannussäästöjä logistiikkaan, välinehuoltoon, pesula- ja ruokapalveluihin.