Savonlinnan keskussairaalan piha-alueella alkavat ma 27.4.  räjäytystyöt

Räjäytystyöt alkavat uudisrakennuksen työmaalla maanantaina 27.4.2020 kello 7.45. Räjäytystöiden kesto on arviolta noin kaksi kuukautta.

Räjäytystyöt ja poraaminen alueella tulevat aiheuttamaan meluhaittaa ja vaikuttavat liikkumiseen alueella. Räjäytystöitä suoritetaan maanantaista lauantaihin neljässä eri ajankohdassa. Yhden aikavälin sisällä voi tulla useampia räjäytyksiä. Asiakkaiden on syytä nyt käyttää sairaala-alueella merkattuja ja ohjattuja yleisiä kulkureittejä.

Räjäytysajat ovat klo:

  • 7.45 – 8.00
  • 11.30 – 11.45
  • 15.15 – 15.30
  • 17.15 – 17.30

Huomioitava, että 15 minuutin aikavälillä aikana voi tulla useampi räjäytys.

Lisätietoja antaa medialle antaa: Panu Peitsaro kuntayhtymäjohtaja 044 417 3333


Uudisrakennustyömaa käynnistyy 14.4.2020

Rakennustyömaa aiheuttaa merkittäviä muutoksia sekä liikkumisessa että pysäköinnissä sairaala-alueella.

Perusterveydenhuollon uudisrakennuksen rakennustyömaa alkaa tänään 14.4.2020 työmaa-alueen rajaamisella sekä maansiirto- ja räjäytystöillä. Tämä aiheuttaa merkittäviä muutoksia sairaala-alueen liikenne- ja pysäköintialuejärjestelyihin. Sairaalan lähellä olevat pysäköintialueet varataan asiakkaiden käyttöön.

Henkilökunnan pysäköintipaikkoja on jossain määrin jouduttu vähentämään ja uudelleen sijoittelemaan, jotta asiakaspysäköinti saadaan mahdollisimman lähelle sisäänkäyntejä.

Liikennejärjestelyt

Kahvion luona oleva ajanvarauspoliklinikoiden ovi suljetaan keskiviikkona 15.4.2020. Samalla aulapalvelu siirtyy pääovelle neuvonnan yhteyteen.

Hoitotarvikejakelun paikka säilyy ennallaan kahvion kerroksessa ja kulku sinne tapahtuu pääoven kautta. Kun ajanvarauspoliklinikoiden ovi suljetaan, tapahtuu sairaalarakennukseen kulku yläpihan puolelta pääoven kautta aina kun kyseessä on kiireetön asiointi.

Autolla saapuvat voivat käyttää Pihlajavedentien pysäköintialuetta. Pysäköintialueelta on rakenteilla kevyenliikenteen väylä sairaalan piha-alueelle. Autolla kulku Pihlajavedentieltä ei ole enää mahdollista sairaalan pääovelle tai päivystykseen. Tämä ajoreitti on varattu ainoastaan hälytysajoneuvoille.

Pääasiallinen reitti sairaalalle on Keskussairaalantietä pitkin Humanian ohi, jolloin voi käyttää sairaalan piha-alueen pysäköintipaikkoja ja Humaniaa vastapäätä olevia vinoparkkipaikkoja.

Omalla autolla päivystykseen ja infektioasemalle sekä infektiolinjalle saapuvat käyttävät Heikinpohjantie-Kotilahdentie-reittiä. Kulku näihin tapahtuu päivystyksen piha-alueen kautta rannan puolelta. Pysäköintialue on järjestetty kulkusuunnasta vasemmalle puolelle tietä sairaalarakennuksen kohdalle.

Päivystyksen piha-alueella pysäköinti on kielletty, koska alue on varattu varsinaisesti hälytysajoneuvoliikenteelle. Asiakkaiden jättäminen päivystyksen tai infektioaseman ovelle on mahdollista.

Rajoitteita tulee olemaan voimassa koko rakennusajan. Rakennuksen on tarkoitus valmistua keväällä 2022.

Sosteri uudisrakennuksen työmaa-alueen kartta