Sosterissa tyhjennetään parhaillaan Savonlinnan kaupungin omistaman vanhan pääterveysaseman tiloja ylimääräisistä tavaroista. Tavarat lahjoitetaan hyväntekeväisyytenä niitä tarvitseviin kohteisiin.

Kun uusi sosiaali- ja terveyskeskus valmistui keväällä ja henkilökunta muutti uusiin tiloihin, jäi vanhalle pääterveysasemalle erilaisia ylimääräisiä tavaroita, niin vastaanotoilta, vuodeosastoilta, kuin hammashoitolastakin.

– Tavaroille haluttiin löytää uudet kodit, jotta mahdollisimman vähän niistä menisi hukkaan. Niinpä päätimme lahjoittaa tavarat niitä tarvitseville ja aloimme kartoittaa erilaisia toimijoita, jotka tekevät hyväntekeväisyyttä, vt. tekninen päällikkö Eeki Malkki Sosterista kertoo.

Suurin kuorma ylimääräisistä sairaalatarvikkeista lähetettiin avustuksena Ukrainaan sekä Ecuadoriin, joissa hätä on suuri ja tarve sairaanhoidollisille tavaroille, kuten sängyille, tutkimuspöydille ja tippatelineille iso. Avustuskuormaa ulkomaille koordinoi Savonlinnan seudun rotareihin kuuluva Erkki Ikäläinen. Hän on tehnyt erilaista avustus- ja lähetystyötä jo pitkään.

– Olemme saaneet aiemminkin monta monituista avustuskuormaa hyväkuntoista tavaraa Sosterista ulkomaille lähetettäväksi. Myös tällä kerralla saadut sairaanhoidolliset tavarat tulevat niin Ukrainassa kuin Ecuadorissakin todella tarpeeseen, joten iso kiitos koko sairaalalle, Ikäläinen kiittelee.

Ulkomaille lähtevän avustuskuorman lisäksi ylimääräisiä arjen tavaroita kuten sänkyjä, pöytiä, tuoleja, lipastoja ja siivoustarvikkeita lahjoitettiin Savonlinnan seurakunnan sekä Suomen Punaisen Ristin, SPR, kautta Suomeen paenneiden ukrainalaisten hyväksi. Loppujen tavaroiden poistamisesta vanhalta pääterveysasemalta huolehtii Savonlinnassa HyväKiertää Oy.