Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymässä Sosterissa vierailut omaisten luona on sallittu jo 18.6.2020 alkaen valtioneuvoston linjausten mukaisesti. Koronavarautumiseen liittyviä ohjeita on nyt tarkennettu niin, että ne ovat yhtenäiset koko Sosterissa, eli kaikilla osastoilla ja palvelutaloissa.

Ohjeet koskevat yhtälailla niin erikoissairaanhoidon osastoja, perusterveydenhuollon kuntoutusosastoja kuin palvelutaloja. Edelleen keskeistä on se, että vierailulle pääsevät vain lähiomaiset ja palvelutaloihin vierailut tulee sopia etukäteen.

– Tältä osin ohjeistus ei muutu, sillä on ensisijaista estää viruksen leviäminen kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevien joukkoon, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista sanoo.

Uutena ohjeissa on se, että vierailijalle annetaan aina maski ja ohjeistus sen käyttöön.

– Vaikka vierailijoita suojatoimet saattavat harmittaa, tärkeää on ymmärtää, että maskin antamalla haluamme varmistaa potilaidemme ja asiakkaidemme turvallisuutta.

Yhtenäisellä vierailuohjeistuksella pyritään pienentämään vierailuihin liittyvää riskiä siitä, että koronavirus leviää Itä-Savoon alueemme ulkopuolelta.

Sosterin ohjeistus osastoilla ja palvelutaloissa vierailijoille

Vierailut terveenä ja vain lähiomaisille (max. 2 hlö kerrallaan).

Ota käsihuuhdetta heti yksikköön saapuessasi ja pois lähtiessäsi.

Sovi vierailusta hoitohenkilökunnan kanssa etukäteen ennen potilas-/asiakashuoneeseen menoa.

Saat osastolta kirurgisen suu-nenäsuojaimen vierailun ajaksi, henkilökunta ohjaa maskin käytössä.

Pidä 1-2 metrin turvaväli muihin potilaisiin, vierailijoihin ja henkilökuntaan.

Vierailut ovat vain potilas-/asiakashuoneessa tai ulkona.