Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterissa torstaina 5.8.2021 järjestetyssä Walk in -koronarokotuspäivässä päästiin asetettuun 500 rokotteen tavoitteeseen. Savonlinnan pääterveysaseman rokotuspisteellä annettiin ilman ajanvarausta kaikkiaan 463 rokotetta. Tämän päälle terveysasemalla rokotettiin vielä 47 ajan varannutta henkilöä.  

– Walk in -koronarokotuspäivä oli menestys ja nyt onkin aika kiittää kaikkia rokotuksella käyneitä! Olemme askeleen verran paremmassa tilanteessa alueen koronarokotuskattavuudessa, kertoo Sosterin neuvolan osastonhoitaja Anna-Maija Huttunen.

Sosterissa suunnitelmissa on järjestää vastaava Walk in -rokotuspäivä myös uudestaan. Pääterveysaseman lisäksi suunnitteilla on tempaista Walk in -päiviä myös muille Sosterin terveysasemille.  

– Päivän suosio kertoo siitä, että tarvetta on myös ilman ajanvarausta tapahtuvalle rokottamiselle. Näin rokotuksessa voi piipahtaa vaikka työmatkalla, Huttunen sanoo.

Rokotuspäivän aikana kävijävirta oli pääosin tasaista, ruuhkahuiput ajoittuivat aamuun ja myöhempään iltapäivään. Rokotuksessa kävi kaikenikäisiä henkilöitä.

Sosteri tiedottaa seuraavasta Walk in -rokotuspäivästä siinä vaiheessa, kun ajankohta on selvillä.