Kuva: Sosterin kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro ja uudisrakennushankkeen projektipäällikkönä aloittava Ilmari Marttila keskussairaalan sillä kulmalla, johon uusi terveysasema rakentuu.

Savonlinnan keskussairaalan yhteyteen rakennettavan terveysaseman uudisrakennuksen määräaikaisena projektipäällikkönä aloittaa Ilmari Marttila ajalla 1.1.2018 – 31.12.2021. Marttilalla on pitkä kokemus erilaisten rakennusprojektien johdosta ja valvonnasta.

Sosterin puheenjohtajisto perusti määräaikaisen projektipäällikön tehtävän kokouksessaan tiistaina 19.12.2017. Kerimäellä kasvanut, Savonlinnassa asuva Ilmari Marttila on pitkän linjan ammattilainen rakennusalalla. Hän on ollut mukana monissa erilaisissa ja eri kokoluokan rakennushankkeissa.

– Tässä iässä kun osaamista on jo karttunut, on hienoa saada tämän kokoluokan rakennusprojekti vetovastuulle. Näitä ei muita tällä alueella ole, Marttila sanoo.

Rakennushanke on Itä-Savon alueella iso, noin 20 miljoonaa euroa. Projekti alkaa tammikuun alussa aikataulun suunnittelulla. Tämän jälkeen edetään suunnittelijoiden kilpailutukseen ja valintaan. Suunnittelu vie oman aikansa, jonka jälkeen päästään kilpailuttamaan ja valitsemaan rakennusurakoitsijat. Keväällä 2019 on tarkoitus lyödä kuokka maahan.

– Ensimmäiset silmin nähtävät viitteet rakennusprojektista alkavat näkyä keskussairaalan kampuksella ensi vuoden syksyllä. Silloin tehdään jo piha-alue järjestelyjä, ja loppuvuodesta alkavat myös uuden parkkipaikan rakennustyöt, Sosterin kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro sanoo.

Terveyskeskuksen ja sosiaalipalvelujen toimintojen yhdistäminen keskussairaalaan uudella rakennuksella mahdollistaa sujuvien ja monialaisten palvelujen tarjoamisen asiakkaille. Tavoiteaikataulu on, että uusi terveysasema on käytössä vuonna 2021.

Lisätietoja
Panu Peitsaro, kuntayhtymäjohtaja, Sosteri – Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, p. 044 417 3333