Itä-Savon sairaanhoitopiirissä Sosterissa omaisten vierailut palvelutaloissa ovat sallittu tästä päivästä 22.6.2020 alkaen valtioneuvoston linjausten mukaisesti. Keskussairaalan vuodeosastoilla, geriatrisella vuodeosastolla ja kuntoutusosastoilla 1 ja 2 vierailut sallittiin 18.6.2020 alkaen.

Rauhallisen koronavirustilanteen vuoksi valtioneuvosto lievensi voimassa ollutta ympärivuorokautisten hoidon toimintayksiköiden vierailukieltoa linjauksessaan 17.6.2020. Pääsääntöisesti pääsy yksiköihin on edelleen rajattu vain henkilökuntaan, mutta jatkossa vierailumahdollisuus järjestetään.

– Sosterissa kunkin palvelutalon tai toimintayksikön johtaja vastaa ja sopii vierailujen järjestämisestä turvallisella tavalla ulkona tai erillisessä tapaamishuoneessa. Kriittisesti sairaiden ja saattohoidossa olevien asiakkaiden läheisillä on mahdollisuus tavata läheisiään suojatuissa tapaamistiloissa, ikäihmisten palvelujen johtaja Anu Koivumäki Sosterista sanoo.

Vierailijan tulee olla terve. Vierailut sovitaan etukäteen ja niiden järjestämiseksi omaisten tulee ottaa yhteyttä palveluyksikköön.

– Vierailun aikana henkilökunta varmistaa, että riittävä suojautuminen ja turvaetäisyys toteutuvat, Koivumäki sanoo.

Asiakkaalle välttämättömät palvelut, kuten kuntoutustyöntekijöiden ja henkilökohtaisten avustajien käynnit toimivat normaalisti.

Savonlinnan keskussairaalan vuodeosastoilla, geriatrisella vuodeosastolla ja kuntoutusosastoilla 1 ja 2 sallittiin 18.6.2020 alkaen.

Koronapandemiavalmius on Sosterissa yllä normaalisti läpi lomakauden

Hengitystieoireisia terveyskeskusasiakkaita palvelevat infektioasema ja päivystyksen infektiolinja, jotka ovat toiminnassa läpi kesän. Molemmat pisteet ovat keskussairaalan päivystyksen pihapiirissä osoitteessa Keskussairaalantie 6.

– Vaikka koronavirustilanne on tällä hetkellä rauhallinen, olemme varautuneet siihen, että rajoitusten purkaminen ja lisääntyvä matkailu voivat lisätä tartuntatapauksia. Tämän vuoksi kaikkien on edelleen tärkeää huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja turvaetäisyyksistä, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista sanoo.

Koronavirusepäilyissä tulee soittaa keskussairaalan päivystykseen 116 117. Sosterissa viimeisimmät koronavirustartunta todettiin 23.5.2020. Oireisilta testejä otetaan edelleen, mutta testauksessa tahti on tällä hetkellä rauhallinen, vain muutamia testauksia päivittäin.