Sosterin neuvolapalvelut saivat kaivatun täydennyksen, kun terveydenhoitaja ja kätilö Susanna Simonen valmistui seksuaalineuvojaksi.

Seksuaalineuvontapalveluja saa nyt Sosterin neuvolasta. Seksuaalineuvonnan tarkoitus on käsitellä seksuaalisuuteen ja seksuaaliterveyteen liittyviä asioita ja ongelmia vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa. Seksuaalineuvonnan tarjoaminen on tärkeää, sillä seksuaalisuus on merkittävä osa ihmisen elämää sen erivaiheissa.

-Tällaiselle palvelulle on ilmennyt tarvetta paikkakunnalla. Kun kyseessä on herkkä aihe, jota ei tule otettua muualla puheeksi, on hienoa, että voimme tarjota mahdollisuuden tavata asiantuntija, jonka kanssa saa selkiytettyä omia ajatuksia. Seksuaalisuus on tärkeä hyvinvoinnin osa-alue, neuvolan osastonhoitaja Anna-Maija Huttunen sanoo.

Milloin seksuaalineuvonnasta voi olla apua?

Seksuaalineuvonnassa voidaan pureutua muun muassa seksuaali-identiteettikysymyksiin, haluttomuuteen, vuorovaikutuksen ja läheisyyden ongelmiin sekä tunteiden ilmaisuun. Seksuaalineuvonta voi olla tarpeen monissa elämäntilanteissa. Esimerkiksi pienten lasten vanhemmuus ja ikääntyminen voivat tuoda omat haasteensa seksuaalielämään. Myös vammautuminen, toimenpiteet, lääkitykset tai sairastuminen voivat aiheuttaa uusia haasteita. Kun seksuaalisuuden pulmiin tartutaan oikea-aikaisesti, ehkäistään ongelmien pitkittymistä ja vaikeutumista. Oikea-aikainen seksuaalineuvonta voi parantaa elämänlaatua merkittävästi.

Miten seksuaalineuvojan vastaanotolle pääsee?

Seksuaalineuvoja Susanna Simosen vastaanotto on Savonlinnan pääterveysaseman neuvolassa, Pihlajavedentie 8.

Vastaanottoajan voi varata puhelimitse arkipäivinä ma-pe klo. 11.30-12.00, p. 044 417 2954 tai jättämällä soittopyynnön neuvolan ajanvaraukseen p. 015 527 7187.

Käynnit ovat asiakkaalle maksuttomia.

Lisätietoja: Susanna Simonen, seksuaalineuvoja, p. 044 417 2954, susanna.simonen@sosteri.fi.