Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän, Sosterin, kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro on uusi Musta Pässi. Helsingin Savonlinna -seura myönsi tunnuksen yhteistyössä savonlinnalaisen median kanssa.

Mustan Pässin arvonimi ja siihen liittyvä riipus myönnetään hyvämaineiselle ja menestyksekkäästi Savonlinnaa tunnetuksi tehneelle henkilölle.

– Panu tunnetaan erittäin yhteistyökykyisenä henkilönä ja hän on ollut tekemässä työtä korkeatasoisen terveydenhuollon säilymiseksi ja edelleen kehittymiseksi Savonlinnassa. Hän on pystynyt houkuttelemaan useita lupaavia nuoria lääkäreitä kaupunkiimme, kertoi juhlapuheessaan Helsingin Savonlinna -seuran puheenjohtaja Pekka Anttonen.

Mustan Pässin valintaraatiin osallistui kolme päätoimittajaa: Itä-Savosta Tiina Ojutkangas, Kari Tegelberg Savonmaa-lehdestä ja Janne Tiainen Puruvesi-lehdestä. Raadin työskentelyä Anttinen kuvasi yksimieliseksi.

– Valintatilanteessa yksi henkilö nousi selkeästi ylitse muiden.

Panu Peitsaro on valmistunut lääkäriksi Helsingin yliopistosta ja hammaslääkäriksi Turun yliopistosta. Erikoislääkärin tutkinnon hän on suorittanut Turussa. Sosteria ennen hän työskenteli puolustusvoimien sotilaslääketieteen keskuksessa Lahdessa. Potilastyön lisäksi hän on ollut kolme vuotta Turun yliopistossa tekemässä tutkimustyötä papilloomavirusten kohdunkaulasyövästä.

Panu aloitti Sosterissa helmikuussa vuonna 2011 perusterveydenhuollon toimialajohtajana. Hän on toiminut Sosterin johtajaylilääkärinä ja nykysin hän on kuntayhtymäjohtaja, jonka tehtäviin sisältyvät myös johtajaylilääkärin tehtävät. Sosteri on paikallisesti iso työnantaja, n. 1600 työntekijää ja tärkeä palveluiden tuottaja.

Vapaa-ajallaan Panu harrastaa ratsastusta, ja hän myös Savonlinnan Ratsastajien puheenjohtaja. Vapaa-aika hänellä kuluu liikunnan, kahden koiran ja hevosen kanssa.