Savonlinnan Tuomiokirkossa vietetään sunnuntaina 13.10. klo 10 sairaanhoitopiirimme Sosterin omaa kirkkopyhää. Messuun kutsutaan erityisesti sosterilaisia perheineen sekä ihan kaikkia, jotka haluavat rukoilla yhdessä sairaanhoitopiirin ja sen työntekijöiden jaksamisen puolesta.

Kirkkopyhän järjestelyistä vastaa Savonlinnan keskussairaalassa työskentelevä sairaalapastori Satu Valkonen. Valkonen toivoo, että sunnuntaista muodostuisi sosterilaisille hengellinen virkistyspäivä.

”Sosteri on käynyt viime vuosina läpi suuria muutoksia, joihin sopeutuminen on varmasti kuormittanut henkilöstöä. On tärkeää, että saamme rukoilla Jumalan johdatusta tuleviin vaiheisiin ja suunnitelmiin sekä pyytää yhdessä työntekijöille ja päättäjille voimia tärkeään työhön”, Satu kertoo.

Messun liturgina toimii kappalainen Jaana Paju ja kanttorina Minna Malinen. Sosterin työntekijöitä on mukana toteuttamassa messua. Tekstilukijana toimii Pekka Kilpeläinen. Messun musiikista vastaavat kanttorin kanssa mm. Puhallinorkesteri Saimaassa soittavat Esa Ruuskanen, Sampo Karjalainen ja Teija Kuosmanen. Messun jälkeen voi jäädä kahveille kohtaamaan tuttavia ja työtovereita arjen kiireiden ulkopuolella. Messuun voi hyvin tulla myös lasten kanssa: Kouluikäisille on järjestetty saarnan ja esirukouksen ajaksi oma raamattutuokio ”Sankareita, luusereita ja suuria kysymyksiä” sakastin puolella. Pienimmät vieraat voivat viihtyä kirkon leikkinurkkauksessa, josta löytyy mm. piirustusvälineitä, kirjoja sekä mukavia kirkkotossuja, jotka jalassa on hyvä hiipiä kirkon käytävillä.

Lisätietoja:

Satu Valkonen, sairaalapastori, Sosteri, satu.valkonen@sosteri.fi, p. 044 417 3285