Sosterin nykyinen hallitus kokoontui viimeiseen kokoukseensa keskiviikkona 8.9.2021. Hallitus päätti esittää uudelle kuntayhtymähallitukselle ja -valtuustolle, että kuntayhtymäjohtajan virkaan valitaan vt. kuntayhtymäjohtaja Saara Tavi.

Kuntayhtymäjohtajan virka on ollut julkisesti haettavana ajalla 15.7.-6.8.2021. Kelpoisuusehtona oli ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä kokemus kunnallishallinnollisissa ja taloudellisissa asioissa sekä terveydenhuollon johtotehtävissä. Hakijoita virkaan oli kaikkiaan 11, kaikki hakijat täyttivät kelpoisuusehdot. Haastatteluun kutsuttiin 6 henkilöä, mukaan lukien Sosterista virkaan hakeneet johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen ja vt. kuntayhtymäjohtaja Saara Tavi.

Haastattelukutsun jälkeen johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen ilmoitti vetävänsä hakemuksensa pois. Haastatteluryhmä päätti, että soveltuvuustesteihin lähetettiin kaksi hakijaa; vt. kuntayhtymäjohtaja Saara Tavi ja kunnanjohtaja Aki Heiskanen.

Kuntayhtymähallituksen ja – valtuuston puheenjohtajisto on kuullut 2.9.2021 rekrytointiyritys Eezy Personellin tuottamat soveltuvuustestien tulokset.

  • Valinnassa painoivat etenkin henkilön kyky johtaa ja kehittää, myös sote-uudistus huomioiden. Lisäksi valinnassa painoi Itä-Savon erityistilanteen ja edunvalvonnan tuntemus kuten myös motivaatio, sitoutuminen, asioiden hallinta ja kyky viedä asioita päätökseen sekä tilanteesta tehty kokonaisarvio, kuntayhtymähallituksen puheenjohtaja Pekka Nousiainen kertoo valinnasta.

Kuntayhtymähallitus päätti esittää kuntayhtymävaltuustolle, että kuntayhtymäjohtajan virkaan valitaan vt. kuntayhtymäjohtaja Saara Tavi ja varalle kunnanjohtaja Aki Heiskanen. Edelleen kuntayhtymähallitus päätti esittää myös, että valinnassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa ja että viran kokonaispalkaksi vahvistetaan 11 408 €/kuukausi. Hakeneet ja haastatellut henkilöt ovat nähtävissä esityslistassa ja pöytäkirjassa.

Uusi kuntayhtymävaltuusto aloittaa työskentelynsä tiistaina 28.9.2021

Kokouksessaan kuntayhtymähallitus päätti, että uusi kuntayhtymävaltuusto kutsutaan koolle tiistaina 28.9.2021 kello 10 (puolueiden ryhmäkokoukset klo 9). Kokouspaikkana on Savonlinnan keskussairaalan C-sali.

Lisätiedot

Pekka Nousiainen, kuntayhtymähallituksen puheenjohtaja, 044 281 3301, pekka.nousiainen@sosteri.fi

Hallituksen esityslistat ja pöytäkirjat verkossa täällä: https://isshp10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetings&id=1