Sosterissa jokainen työntekijä ja opiskelija tarvitsee työssään tai harjoittelussaan toimikorttia eli varmennekorttia.

Toimikortti on sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisilla että muilla työntekijöillä ja harjoittelussa olevilla opiskelijoilla ja on käyttäjälleen maksuton. SOTE-ammattikortin käyttäjinä on koko Valviran Terhikki/Suosikki -rekisteriin kuuluva Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöstö. Toimikorttia käytetään tietokoneelle kirjautumiseen, eri sovellusten avaamiseen, kulunvalvontaan ja työajan seurantaan sekä työpaikkaruokailun kuittaamiseen.

SOTE-ammattikortti on henkilön omaisuutta ja kulkee mukana henkilön siirtyessä työpaikasta toiseen. Muiden työntekijöiden toimikortti on ns. organisaatiokortti, joka työsuhteen päättyessä luovutetaan takaisin Sosterille.

Opiskelijoille tulee organisaatiokortti, jota käytetään koko opiskeluun liittyvän harjoitteluajan. Sosteriin käytännön harjoittelujaksolle tuleva opiskelija hakee toimikorttia viimeistään 3 viikkoa ennen ensimmäisen harjoittelujakson alkua ja että kortti tunnuksineen tulee olla mukana harjoitteluun tullessaan. Sosterin alueen ulkopuolelta tulevat opiskelijat ohjataan sopimaan korttiaika soittamalla arkisin klo 8-15 puh. 044 417 3083 tai  sähköpostitse kirjaamo@sosteri.fi

Digi- ja väestötietoviraston myöntämän Sosiaali- tai terveydenhuollon varmennekortin voi tilata Sosterin rekisteröintipisteestä (RA-piste) myös yksityisille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille. Sosterin ulkopuolisten varmennekorttien tilaaminen siihen liittyvine toimineen on maksullinen palvelu. Kortin tilaaminen ja toimittaminen maksaa 53,00 € (42,74 euroa + alv 24 % 10,26 €), sisältäen henkilötietojen tarkistamisen, kortin rekisteröinnin ja valokuvaamisen ISSHP:n rekisteröintipisteessä. Laskutus toteutetaan jälkikäteen joko kortin hakijalle tai organisaatiolle, jossa hakija työskentelee.

Kortinhakija varaa ajan osoitteesta https://vrk.ajapa.fi/th/ tai soittamalla arkisin  klo 8-15 p. 044 417 3083.

Kortinhakijan on saavuttava henkilökohtaisesti RA-pisteeseen, joka sijaitsee Sosterin kirjaamossa. Tilausta tehtäessä hakijan henkilöllisyys todennetaan, täytetään toimikorttihakemus ja otetaan toimikorttiin tuleva valokuva. Mukana on oltava voimassaoleva henkilökortti (1.3.1999 jälkeen myönnetty) tai passi. Jos hakijalla ei ole em. asiakirjoja, hänen on haettava poliisin erillistä tunnistamisasiakirjaa poliisiasemalta. Poliisi lähettää asiakirjan suoraan RA-pisteeseen.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöt voivat uusia ammattikortin voimassa olevalla ammattikortilla myös sähköisen palvelun kautta. Linkki WebVarttiin: https://haevarmenne.vrk.fi Voit uusia ammattikorttisi WebVartissa vain, kun nykyisen korttisi voimassaoloaikaa on jäljellä alle 3 kk.

HUOM: Vahvaa sähköistä tunnistamisvälinettä haettaessa henkilöllisyyden todistamiseen voi käyttää vain voimassa olevaa passia tai henkilökorttia (1.3.1999 jälkeen myönnetty)

Toimikortin toimitus kestää noin 2 viikkoa.