ROKOTUKSET

Sosterissa edellytetään rokotussuojaa myös työharjoittelussa olevilta alan opiskelijoilta 1.3.2018 lähtien (tartuntatautilaki § 48). Rokotussuoja tai sairastetun taudin antama suoja edellytetään tuhkarokkoa ja vesirokkoa vastaan sekä rokotuksen antama suoja influenssaa ja imeväisikäisiä hoitavilta suoja hinkuyskää vastaan. Oppilaitos organisoi rokotussuojan selvityksen opiskelijoiden osalta yhteistyössä opiskeluterveydenhuollon kanssa.

TOIMIKORTTI

Sosterissa jokainen terveydenhuollon- ja sosiaalialan opiskelija tarvitsee harjoittelua varten toimikortin sekä käyttäjätunnukset potilasasiakirjoihin kirjaamista varten. Käyttäjätunnukset aktivoidaan aina harjoittelujakson mukaisesti. Kun ensimmäinen harjoittelupaikka Sosterissa on varmistunut, opiskelija varaa itse ajan toimikorttitilaukseen Sosterin kirjaamoon osoitteesta http://vrk.ajapa.fi/th/ tai puhelimella 044 417 3083 viimeistään 3 viikkoa ennen harjoittelujakson alkua. Lisätietoja toimikortista ja sen tilaamisen edellytyksistä löytyy Sosterin nettisivuilta kohdasta Toimikortti ja RA-piste varmennepalvelut.

Ruokailu

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri on sopinut Kelan kanssa, että opiskelijoilla (ammattikorkeakoulut ja osa yliopistoista) on mahdollisuus ruokailla Savonlinnan keskussairaalan lounasravintola Sydänystävässä Kelan ateriatuella, kun harjoittelu tapahtuu sairaalalla tai terveysasemilla, vanhainkodeissa tai Sosterin palvelutaloissa. Toisen asteen oppilaitoksissa opiskelevat esim. lähihoitajaopiskelijat voivat ruokailla henkilökuntahinnoin.

Ateriatuki koskee vain Lounasravintola Sydänystävässä tapahtuvaa ruokailua. Liput eivät kelpaa maksuksi yksiköihin tilatuissa aterioissa.

Lippuja myydään lounasravintolassa ja lippuja ostettaessa pitää esittää opiskelijakortti. Lounasravintolan ilmoitustaululla (oven ulkopuolella) on malli niistä opiskelijakorteista, joilla opiskelijalippuja voi ostaa. Kelan ateriatuen saa esittämällä Kelan ateriatukikortin, opiskelijakortin tai opiskelutodistuksen ja todistamalla henkilöllisyytensä. Opiskelijan tulee tarvittaessa näyttää ateriatukikortti ruokaillessaan lounasravintolassa.

Kevytlounaan hinta Kelan ateriatuella on 2,55 € ja lounaan 2,90 €. Hinta osastolle tilatuissa aterioissa on kevytlounas  5,10 e ja lounas 6,30 €

Lounasravintola Sydänystävä sijaitsee Savonlinnan keskussairaalan C-rakennuksen 1. kerroksessa. Lounasravintola on avoinna arkisin, jolloin lounas on tarjoilla klo 11.00 -13.00.

Viikon ruokalista on nähtävillä Itä-Savon sairaanhoitopiirin intranetissä sekä harjoittelua suoritettavissa yksiköissä.