Sosterin johtoryhmän henkilöstön edustaja Seija-Sofia Käärmelahti: ”Henkilöstö odottaa ratkaisuja. Tämä epätietoisuuden aika on kestänyt aivan liian pitkään. Kuunnelkaa meitä ja tehkää oikeita päätöksiä, jotta voimme jatkaa hyvää työtämme alueen asukkaiden terveyden ja hyvinvoinnin eteen täällä Savonlinnassa. Se on meille ammattilaisille kuitenkin tärkein asia.”

Olemme kuulleet täällä monta hyvää puheenvuoroa siitä, miksi olemme kokoontuneet tänään tänne sairaalan pihalle. Emme millään viekkaudella emmekä vääryydellä ketään vastaan, vaan tärkeän asian puolesta, oman päivystävän sairaalan puolesta, palveluiden ja työpaikkojen puolesta.

Meillä työskentelee 1671 huippuammattilaista tässä sairaalassa, terveyskeskuksissa, erilaisissa laitoksissa, avopalveluissa ja asukkaiden kotona. Olemme kehittäneet työtämme hyvin asiakaslähtöiseksi ja laadukkaaksi ja saaneet tästä työstämme hyvää palautetta, niin potilailtamme kuin alan ammattilaisilta ympäri Suomen. Pieni ja ketterä, prosessijohdettu yksikkö, jossa sote on tehty yli kymmenen vuotta sitten ja jonka seurauksena moniammatillisella yhteistyöllä on saatu hyviä tuloksia jo pitkään.

Henkilökuntamme on erittäin ammattitaitoista ja työhönsä sitoutunutta, mutta myös huolissaan.

Olemme tilanteessa, jossa päivystävä sairaalamme on vaarassa. Mitä se tarkoittaa meille ammattilaisille? Epävarmuutta töiden jatkumisesta, joka näkyy mm. siinä, että useat nuoret työntekijät hakeutuvat töihin muille paikkakunnille. Meistä jokainen voi ymmärtää sen, että jos ei ole varmuutta työstä ja toimeentulosta, niin juurtuminen paikkakunnalle jää helposti tekemättä. Ei haeta sitä asuntolainaa ja osteta kotia, perusteta perhettä, eikä aloiteta uutta harrastusta.

Ja entä me, jotka olemme jo tänne kotimme ja perheemme perustaneet, tänne juurtuneet? Jos työpaikkamme ovat uhattuna miten meidän käy? Miten käy puolisoiden ja lapsien? ja miten tämän rakkaan kaupunkimme käy? Nämä kysymykset ja ajatukset lisäävät huolta ja toivottomuuden tunnetta henkilöstössä. Samalla kannamme myös suurta huolta alueen väestön palveluista ja oppilaitosten kohtalosta.
Kaikki Sosterin henkilöstöjärjestöt ottivat viime syksynä kantaa siihen, että tuleva sote suuntamme tulee olla Pohjois-Savo. Perustelut olivat hyvin selkeät. Palveluiden saatavuuden ja laadun turvaaminen Savonlinnassa. Emme ole muuttaneet kantaamme. Yhteistyö Kysin kanssa on ollut tähän asti erittäin hyvää ja toivomme sen jatkuvan ja kehittyvän edelleen.

Valtiovallan puolelta meille on luvattu kuunnella näkemyksiämme ja toimia sen mukaisesti. Nyt tämä lupaus on lunastettava, annettava meille toivoa omaan tekemiseen yhdessä yliopistosairaalan kanssa.
Henkilöstö odottaa ratkaisuja. Tämä epätietoisuuden aika on kestänyt aivan liian pitkään. Kuunnelkaa meitä ja tehkää oikeita päätöksiä, jotta voimme jatkaa hyvää työtämme alueen asukkaiden terveyden ja hyvinvoinnin eteen täällä Savonlinnassa. Se on meille ammattilaisille kuitenkin tärkein asia.

Sosterin johtoryhmän henkilöstön edustaja Seija-Sofia Käärmelahti