Sosteri on tavoittanut heti lauantaina 30.7.2022 lähiomaiset ja asianosaiset Savonlinnassa tapahtuneeseen auto-onnettomuuteen liittyen. Varhain lauantaiaamuna auto-onnettomuuden seurauksena kuoli kolme nuorta ja yksi loukkaantui vakavasti.

Tieto onnettomuudesta saapui Sosterin sosiaalipäivystykseen välittömästi. Kriisiavun ammattilaiset tavoittivat lähiomaiset ja asianosaiset saman päivän aikana.

– Paikalle on menty heti tiedon tultua ja kriisiavun antaminen on aloitettu välittömästi. Potilaiden lisäksi tehtävämme on huolehtia sekä läheisten että välittömästi onnettomuudessa pelastus- ja hoitotyötä tehneiden henkilöiden kriisiavusta, vs. perusterveydenhuollon tulosaluejohtaja Mari Teittinen Sosterista sanoo.

Kriisiapua Sosterista ovat asianosaisille antaneet mm. sosiaalipäivystys, kriisiryhmä ja mielenterveyspalveluiden akuuttityöryhmä. Kriisiavun antaminen jatkuu edelleen. Sosteri tekee kriisitilanteissa läheisesti yhteistyötä Savonlinnan Kriisikeskuksen, mutta myös Savonlinnan kaupungin, seurakunnan ja auttamisjärjestöjen kanssa.

Yleistä kriisiapua tarjoaa Savonlinnan kriisikeskus

Savonlinnan kriisikeskus tarjoaa keskusteluapua myös muille sitä tarvitseville. Yhteystiedot p. 044 027 3700 tai kriisikeskus@slnkriisikeskus.fi, https://www.mielenterveysseurat.fi/savonlinna/

Mieli ry:n valtakunnallinen kriisipuhelinnumero palvelee ympäri vuorokauden 09 2525 0111, www.mieli.fi

Myös seurakunta antaa keskusteluapua ja sielunhoitoa, Kirkon palveleva puhelin klo 18-24 p. 0400 221 180.