Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL tiedotti tänään 17.3.2021, että Suomessa verisuonitukoksia ei ole havaittu koronarokottamisen jälkeen tavallista enempää. 

THL kertoo tiedotteessa selvittäneensä verisuonitukosten ilmaantuvuutta rekisteritietojen avulla, eikä minkään koronarokotteen osalta ole havaittu verisuonitukosten lisääntymistä rokotusten jälkeen.

”EMA ja Fimea katsovat, että rokotteen hyödyt ovat edelleen mahdollisia haittoja suuremmat. Tämän vuoksi rokotteen käyttöä voidaan jatkaa”, toteaa yksikön päällikkö Liisa Näveri Fimeasta THL:n tiedotteessa.

THL:n mukaan Euroopan lääkeviranomainen EMA jatkaa verisuonitukosriskin selvittämistä. EMA:n lääketurvallisuuden riskinarviointikomitea kokoontuu arvioimaan asiaa torstaina 18.3. ja arvioinnin tilanteesta tiedotetaan torstai-iltana.

Sosteri seuraa THL:n ja EMA:n arvioinnin edistymistä.

Sosterin alueelle on kirjautunut yksi uusi koronatartunta

Etelä-Suomessa asuvalla henkilöllä, joka on kirjoilla Sosterin alueella, on todettu koronatartunta. Tartunta ei aiheuta jatkotoimenpiteitä Sosterin alueella, mutta kirjautuu tartuntana sairaanhoitopiirin alueelle.

 

Linkki THL:n 17.3.2021 tiedotteeseen:

https://thl.fi/fi/-/suomessa-verisuonitukoksia-ei-ole-havaittu-koronarokottamisen-jalkeen-tavallista-enempaa-?redirect=%2Ffi%2F