Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri tarkentaa ohjeistusta tapahtumajärjestäjille. Kaikkiin yli 50 hengen tapahtumiin on tapahtuman järjestäjän laadittava jatkossa kirjallinen suunnitelma koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Tapahtumajärjestäjällä on vastuu ottaa huomioon tartuntojen ehkäisy. Sosteri antaa opastusta ja neuvontaa asiassa.

• Yli 50 hengen tapahtumissa järjestäjän tulee laatia kirjallinen suunnitelma koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Suunnitelma on pyydettäessä toimitettava Sosterin tartuntatautitiimille.

• Yli 500 hengen tapahtumissa järjestäjän tulee toimittaa suunnitelma Sosterin tartuntatautitiimille ennakkoon.

Mitä suunnitelmiin pitäisi laittaa?

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja THL ovat laatineet 21.9.2020 ohjeen tapahtumanjärjestäjille. Ohje avautuu linkistä, joka on tiedotteen lopussa.

Sosterista apua ja neuvontaa

Sosterin tartuntatautitiimistä kunnan tartuntatautilääkäri Mirkaleena Erkkilä, tartuntatautihoitaja Sisko Mutka ja hygieniahoitajat Anne Kosonen ja Jaana Toivanen opastavat tapahtumien järjestäjiä tarvittaessa asiassa jo etukäteen, kuten tähänkin saakka.

– Paikan päällä käymme yhdessä tapahtuman järjestäjän kanssa läpi kohtia, jotka on koettu hankaliksi. Ehdottomasti yhteinen etu on, että koronaviruksen leviämisen ehkäisy otetaan huomioon ja tapahtumia voidaan turvallisesti järjestää jatkossakin, Mirkaleena Erkkilä sanoo.

Tapahtumanjärjestäjä voi tarvittaessa ottaa yhteyttä sähköpostiosoitteeseen tartuntatauti@sosteri.fi.

Ohje tapahtumien järjestäjille

Ohje yleisötilaisuuksiin yleisiin kokoontumisiin ja julkisten tilojen käyttöön 21.9.2020

Koronavirustilanteen Sosterin alueella voit katsoa tästä