Kuva 1. vasemmalta Poukkusillan marttojen edustajat: Oili Parviainen ja Eila Kemppainen, osastonhoitaja Anna-Maija Huttunen

 

Maailman terveysjärjestön WHO:n perustamaa Maailman potilasturvallisuuspäivää vietetään kolmannen kerran perjantaina 17.9.2021. WHO valitsee joka vuodelle oman teemansa. Tämän vuoden teemana on äidin ja vastasyntyneen turvallisuus. Päivän tavoitteena on lisätä tietoisuutta potilas- ja asiakasturvallisuudesta.

Oranssi on potilasturvallisuuspäivän virallinen väri ja se symboloi potilaan keskeistä roolia. Ensimmäisen kerran vuonna 2019 WHO valaisi kotikaupungissaan Genevessä suihkulähteen, mistä alkoi maailmanlaajuinen perinne valaista maamerkkejä oranssilla valolla.

Myös Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosteri, on ollut mukana potilasturvallisuuspäivien valaistuksissa. Tänä vuonna Savonlinnan keskussairaala ja uudisrakennus hehkuvat oransseina. Savonlinnassa valot syttyvät syysiltaan torstaina 16.9 auringon laskiessa ja sammuvat lauantaina 18.9.2021 auringon noustessa.

Osastonhoitaja Anna-Maija Huttunen kertoo: -Tämän vuoden teeman mukaisesti Sosterin alueen neuvoloiden ikkunoilla tullaan näkemään oranssia koristelua ja valaistusta. Neuvoloiden valaisemisella halutaan nostaa esille neuvolatyön perinteistä merkitystä raskaana olevien äitien ja lasten hyvinvoinnin ja turvallisuuden uranuurtajana Suomessa.

Päivän teemaan liittyen yhteistyökumppanimme Poukkusillan Martat ovat kutoneet oransseja rotinasukkia alueemme vastasyntyneille vauvoille, terveydenhoitajien kotikäynneillä annettaviksi, Anna-Maija sanoo.

 

Kuva 2. Pääterveysaseman terveydenhoitajia: edessä vasemmalta alkaen: terveydenhoitaja Johanna Laine, osastosihteeri Maarit Suomalainen, Terveydenhoitaja Emma Muhonen, Terveydenhoitaja Susanna Simonen.
Ylärivissä vasemmalta alkaen: Terveydenhoitaja Riitta Juutilainen, Minna Heikkinen ja Miia Malinen sekä osastonhoitaja Anna-Maija Huttunen