Savonlinnan Hyvinvointimessut järjestetään Tanhuvaaran urheiluopistolla lauantaina 24.9. klo 10:00-16:00. Messuille on vapaa pääsy ja maksuttomia kuljetuksia järjestetään eri puolilta Savonlinnaa. Messujen ohjelmaan pääsee tutustumaan messusivuilta: https://kolomonen.fi/hyvinvointimessut-2/ Tapahtuman pääjärjestäjä on Savonlinnan Seudun Kolomonen ry.

Sosterissa on valmistauduttu Savonlinnan Hyvinvointimessuihin täynnä intoa. On hienoa päästä tapaamaan ihmisiä messutunnelmissa kahden vuoden tauon jälkeen! Kohtaamisen merkitys on korostunut entisestään viime vuosien aikana. Messujen iskulause ”täällä tapaavat juuri oikeat ihmiset” onkin varsin osuva kuvaamaan tapahtuman luonnetta. Messuilla on varmasti luvassa paljon antoisia kohtaamisia  ja runsaasti uutta tietoa kotiin viemisiksi.

Savonlinnan seudun asukkaille Hyvinvointimessut ovat oiva tilaisuus tutustua yhdellä kertaa alueen toimijoiden monipuolisiin hyvinvointia tukeviin palveluihin, toimintoihin ja tuotteisiin. Ammattilaisille messut ovat puolestaan tilaisuus paitsi esitellä palveluitaan, myös verkostoitua ja suunnitella yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Sosterin näkökulmasta toimiva yhteistyö kuntien, oppilaitosten, yhdistysten ja yritysten kanssa on tärkeää, jotta pystymme tukemaan alueemme asukkaiden hyvinvointia parhaalla mahdollisella tavalla. On myös tärkeää saada kohdata ihmisiä kasvotusten ja päästä keskustelemaan hyvinvointiasioista eri näkökulmista.

Hyvinvointimessuilla Sosterin palveluja on esittelemässä laaja joukko asiantuntijoita. Mukana ovat:

– sähköiset asiointipalvelut                     – terveyskeskuksen vastaanotto

– neuvola                                                   – perhepalvelukeskus

– ravitsemusterapia                                 – mielenterveyden ja riippuvuuksien yksikkö

– kuuloasema                                           – ikäihmisten sosiaali- ja palveluohjaus

– jalkaterapia                                            – muistivastaanoton muistikoordinaattori

– sairaalan fysioterapia                           – lasten ja nuorten fysioterapia

– rekrytointi                                                – Mintissä-työhyvinvointihanke

 

Lisäksi Sosterin Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hanke on messuilla mukana yhdessä Etelä-Savon hankkeen kanssa. Hankeosastolla on esittelyssä muun muassa fysioterapeutin suoravastaanotto. Messupäivän aikana Sosteri tarjoaa tietoiskut ravitsemuksesta, seksuaalineuvonnasta sekä työhyvinvoinnista. Luvassa on siis monipuolista ohjelmaa kaiken ikäisille.

Hyvinvointimessujen esite

Sosterilaiset toivottavat sinut lämpimästä tervetulleeksi messuosastoilleen. Tanhuvaarassa nähdään!