Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) vahva suositus on, että kaikki Venäjältä Suomeen palaavat matkustajat hakeutuvat koronavirustestiin 72 tuntia Suomeen paluun jälkeen ja välttävät sosiaalisia kontakteja testituloksen valmistumiseen saakka. Koronatilanne on Venäjällä erittäin huolestuttava.  Savonlinnassa on voinut altistua koronavirukselle Beach Volley -turnauksessa torstaina 24.6.

Mikäli henkilö on saanut negatiivisen koronatestinäytteen Venäjällä tai rajalla otetusta näytteestä, tämä ei vielä tarkoita, että tartuntaa ei olisi.

– Kaikkien Venäjällä matkustaneiden tulee siis käydä koronatestissä, kun maahantulosta on kulunut vähintään 72 tuntia tai mikäli vähäisiäkään oireita ilmenee. Kaikkia sosiaalisia kontakteja oman perheen ulkopuolella on tärkeää välttää testituloksen valmistumiseen saakka eli pitää omaehtoista karanteenia, Sosterin johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen muistuttaa.

Erityisesti viime päivinä tartunnat ovat Suomessa lisääntyneet jalkapallokisoista Pietarista palanneiden keskuudessa. Kaikkien kisoista palanneiden tulee välttää kontakteja perheen ulkopuolisiin henkilöihin ja hakeutua koronatestiin välittömästi, muistuttaa Sosteri THL:n suosituksen mukaisesti. Koronavirustestit ovat testattavalle maksuttomia.

– Rajan takana on todennäköisesti herkästi tarttuvaa virusmuunnosta. Variantin leviämisen estäminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta koronatilanne ei pääse ryöpsähtämään alueella. Muistutamme edelleen, että toisen rokoteannoksen ottaminen on erittäin tärkeää, jotta saa mahdollisimman hyvän suojan sekä viruksen kantamuodon että muuntuneiden virusten torjumiseksi, Luukkonen sanoo.

Kyrönniemen kentällä Beach Volley -turnauksessa on voinut altistua koronavirukselle

Savonlinnassa torstaina 24.6. klo 18 – 20 Kyrönniemen kentällä Beach Volley -turnauksessa on voinut altistua koronavirukselle. Paikalla pelaamassa on ollut kaksi ulkopaikkakuntalaista koronapositiivista henkilöä.

Turnaukseen osallistuneita pelaajia ja katsojia kehotetaan erittäin matalalla kynnyksellä hakeutumaan koronatestiin.