Sosterin pandemiajohtoryhmä linjasi uusia suosituksia Savonlinnan alueelle. Suositukset liittyvät kahden viime vuorokauden aikana todettuihin, yhteensä 15 koronavirustartuntaan.

Koronavirustartuntojen vuoksi Itä-Karjalan kansanopistosta kolme opetusryhmää on asetettu karanteeniin.

Sosteri suosittaa, että Itä-Karjalan kansanopisto siirtyy etäopetukseen tästä päivästä alkaen kaksi viikkoa eteenpäin keskiviikkoon 11.11.2020 saakka. Tilannetta seurataan päivittäin.

Tällä hetkellä kahteen tartuntaketjuun liittyen, eli Itä-Karjalan kansanopiston ketjuun ja Savonlinnan teatterin ketjuun, on asetettu karanteeniin lapsia, nuoria ja oppilaitosten henkilökuntaa yhteensä noin 200 henkilöä.

– Edelleen on syytä huomioita, jos saat koronainfektioon liittyviä oireita, kuten kurkkukipua, nuhaa, yskää, kuumetta, ripulia, haju- ja makuaistihäiriöitä, pienistäkin oireista pitää ottaa yhteyttä Sosteriin terveydenhuollon ammattilaisiin, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen sanoo.

Terveysasemien keskitetty puhelinpalvelu palvelee numerossa 015 527 7112 arkisin klo 8-15.30, muina aikoina Päivystysapu p. 116 117.

Sosteri suosittaa turnaustyyppisten joukkueurheilutapahtumien perumista

Savonlinnan seudulla etenkin lapset ja nuoret ovat altistuneet laajasti koronavirukselle, heitä on karanteenissa tällä hetkellä noin 200. Tämän vuoksi Sosteri suosittelee, että Savonlinnan seudulla ei järjestetä harrastetoimintaan liittyviä, turnaustyyppisiä joukkueurheilutapahtumia, joihin tullaan laajasti alueen ulkopuolelta.

– Koska altistuneita on paljon nimenomana lapsissa nuorissa, on riski, että täältä noudetaan koronavirus, Luukkonen sanoo.

Suositus on voimassa 11.11.2020 saakka, jolloin sitä arvioidaan uudelleen alueellisessa Covid-19 -koordinaatioryhmässä.

Laajennettu maskisuositus, etätyösuositus ja vierailuohje ovat voimassa edelleen

Uudet koronavirustapaukset eivät muuta alueella jo voimassa olevia suosituksia.

Laajennettu maskisuositus: Sosterin alueella on edelleen voimassa laajennettu maskisuositus, joka on THL:n kiihtymisvaiheen mukainen. Alueellista maskisuositusta arvioidaan seuraavan kerran alueen tautitilanteen mukaan 10.11.2020.

Vierailuohje: Koronavirustaudin esiintyvyyden vuoksi Sosteri vahvasti suosittelee harkitsemaan vierailuja potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä, pois lukien kriittisesti sairaat ja saattohoidossa olevat. Vierailuohjetta tarkastellaan seuraavan kerran 10.11.2020.

Etätyösuositus: Valtioneuvosto on antanut julkiselle sektorille valtakunnallisen etätyösuosituksen, jota tarkastellaan seuraavan kerran ennen vuoden vaihdetta. Yksityiset työnantajat voivat noudattaa suositusta oman tilanteensa mukaisesti.

Epäiletko koronavirustartuntaa? -ohjeistus verkkosivuillamme>>