THL suosittelee, että kolmansia koronarokoteannoksia ryhdytään tarjoamaan kaikille 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille 5–6 kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen.

 

Myös niille ryhmille, joille on jo aiemmin suositeltu kolmansia rokoteannoksia, suositellaan tehosteannoksia niin ikään 5-6 kuukautta toisen annoksen jälkeen. Näihin ryhmiin kuuluvat muun muassa 60 vuotta täyttäneet, lyhyellä annosvälillä rokotetut, lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 tai 2 kuuluvat, koronapotilaita hoitava ja muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö sekä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö.

Voimakkaasti immuunipuutteisille kolmatta annosta suositellaan aiempaan tapaan 2 kuukautta toisen annoksen jälkeen

Suositus kolmansista annoksista koskee myös alle 30-vuotiaita miehiä, joille kolmantena rokoteannoksena annetaan ainoastaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta.

Rokotuksia annetaan Savonlinnan pääterveysaseman rokotuspisteen lisäksi Kerimäen, Punkaharjun, Savonrannan ja Enonkosken toimipisteissä. Rokotusajan voi varata sähköisesti https://www.sosteri.fi/koronavirus-sosterissa/koronarokotukset-vaestolle/.

Puhelimitse 044 417 3698, ma-to 8-15.30 ja pe 8-14 tai tulemalla walk in-rokotusvastaanotolle erikseen tiedotettuina päivinä.

 

Rantasalmi ja Sulkava tiedottavat omista rokotusajoistaan.

 

Koronarokotuksen yhteydessä maksuttomaan influenssarokotukseen oikeutetut voivat saada myös influenssarokotteen. Mikäli rokotettava ei kuulu maksuttoman influenssarokotuksen piiriin, hän voi tuoda apteekista mukanaan influenssarokotteen, jolloin se pistetään samalla. Tällöin rokotetta varten tarvitaan resepti.

 

THL suosittelee koronarokotuksia 5–11-vuotiaille riskiryhmäläisille. Rokotusten alkamisesta tiedotetaan erikseen

 

THL suosittelee, että riskiryhmiin kuuluvia 5–11-vuotiaita lapsia ryhdytään rokottamaan koronavirusta vastaan heti, kun lapsille tarkoitettuja rokotevalmisteita saadaan maahan. THL tulee vielä tarkemmin ohjeistamaan rokotuksen piiriin kuuluvista riskiryhmistä.

Lisäksi THL ehdottaa rokotuksia lapsille, joiden lähipiirissä on vakavasti immuunipuutteisia henkilöitä. Näiden lasten rokottaminen ei kuitenkaan voi alkaa ennen kuin valtioneuvoston asetusta vapaaehtoisista Covid-19 rokotuksista on muutettu.

5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua valmistetta.