Suomen Medisiinariliitto myönsi Savonlinnan pääterveysasemalle Kandiystävällinen Terveyskeskus -arvonimen syysliittokokouksessaan 20.11.2021.

Kriteerinä kandiystävälliselle terveyskeskukselle olivat:

1) Hyvin järjestetty perehdytys

2) Sopiva työmäärä lääketieteen kandille

3) Hyvin järjestetty seniorituki

4) Palautetta sai tehdystä työstä pitkin kesää

5) Työilmapiiri oli vastaanottavainen ja työssä jaksamista tuettiin

6) Koulutusta oli järjestetty ja tähän mahdollistettu osallistuminen

Muistoksi arvonimestä, Savonlinnan pääterveysasema sai kunniakirjan, jossa kiitettiin erityisesti myönteisestä ilmapiiristä, hyvästä perehdytyksestä, seniorituen saatavuudesta, kouluttautumisen mahdollisuudesta sekä palautteen annosta.

  • Tämä arvonimi tuntuu todella hyvältä. Se kertoo meille, että olemme olleet jo vuosia oikealla tiellä nuorten lääkärien perehdytykseen, ohjaukseen ja työoloihin panostaessamme, toteaa ylilääkäri Esa Ruuskanen Sosterista.

Savonlinnan pääterveysasema on aikaisemminkin saanut tunnustuksen Suomen Medisiinariliiton toimesta, kun se vuonna 2016 valittiin Vuoden työpaikaksi. Uusin tunnustus on myös hyvin tervetullut.

  • Hienoa, että meidän katsottiin tällainen ansainneen. Nöyrästi ja kollegiaalisesti jatkamme työilmapiirin ja työssä jaksamisen puolesta ahkerointia, Esa sanoo.
  • Kiitos Suomen Medisiinariliitolle, ja tervetuloa meille töihin myös jatkossa. Lupaamme, että täällä on hyvä työskennellä vastaisuudessakin, Esa jatkaa.

Kandiystävällinen Terveyskeskus -arvonimi jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2020, ja tämä perinne sai jatkoa myös tänä vuonna. Arvonimen ansaitsivat lääketieteen opiskelijoiden ehdotusten perusteella 32 terveyskeskusta.