Savonlinnan Moottorikerho ry haluaa jälleen muistaa erityisesti vähävaraisia lapsiperheitä. Lahjoitus on yhteensä 4000 euroa joululahjarahaa K- ja S-ketjun kaupan lahjakortteina asiakkaille jaettavaksi. Lahjakortit ovat arvoltaan 50 euroa kappale, ja niitä on yhteensä 80 kappaletta.

– Haluamme auttaa niitä ihmisiä, jotka tarvitsevat tukea. Koska moottorikerho on lähes 90 vuotta vanha seura, eikä seuralla ole jatkoa tulevaisuudessa, tahdomme varoja käyttää oikeaan tarkoitukseen, Savonlinnan Moottorikerho puheenjohtaja Hannu Putkonen sanoo.

Moottorikerho on kolmen vuoden aikana lahjoittanut savonlinnalaisille Sosterin kautta yhteensä 18 500 euroa. Myös moottorikerhon alajaosto Savonlinnan retkeilyajot tukee Putkosen mukaan lasten ja nuorten harrastustoimintaa usealla tuhannella eurolla joka vuosi.

Savonlinnan Prisma ja K-Citymarket ovat mukana Moottorikerhon kampanjassa

 Moottorikerhon kampanjaan ovat lähteneet mukaan myös Savonlinnan City-Market ja Prisma. Kaupat lahjoittavat tavaralahjoituksia Sosterin perhetyön lapsiperheasiakkaille sekä lasten ja nuortenkoti Kuutin asukkaille. Savonlinnan Prisma lahjoittaa lapsille jaettavaksi yhteensä 100 jouluista lahjapussia ja Citymarket lasten opiskelu-ja vapaa-ajan käyttötavaraa.

– Haluamme olla mukana tukemassa nimenomaan paikallisia lapsiperheitä. Muistaminen tuo meillekin joulumieltä, Prisman johtaja Mervi Hämäläinen sanoo.

– Tahdomme tukea perheiden eteenpäin menemistä. Tänä vuonna teemme käyttötavaralahjoituksia, kuten koulureppuja ja pelejä lasten ja nuorten käyttöön, City-Market market käyttötavaroiden myymäläpäällikkö Anne Suutari sanoo.

Sosteri iloitsee lahjoituksesta – tarpeeseen tulee

Sosterin johtava sosiaalityöntekijä Marika Huupponen iloitsee saadessamme vastaanottaa jälleen kerran Moottorikerhon ja kauppojen hyväntekeväisyyslahjoituksen.

–  Kuten lahjoittajille, myös meille sosterilaisille lahjoitus tuottaa hyvän mielen. Tiedämme näiden lahjojen menevän tarpeeseen. Lämmin kiitos kaikille hyväntekeväisyystempauksessa mukana oleville meidän ja asiakkaidemme puolesta!

Sosterin sosiaalihuoltoon kuuluvat sosiaalihuollon peruspalvelut, lastensuojelu ja perheoikeudelliset palvelut. Asiakasperhe voi saada sosiaalihuollon palveluna esimerkiksi tukiperheen, tai -henkilön, taloudellista tukea, kotipalvelua tai erityisiä lastensuojelun palveluja. Perheen tarvitsemat palvelut kartoittaa sosiaalityöntekijä.

Lasten ja nuorten koti Kuutti on puolestaan Sosterin ylläpitämä lastensuojelulaitos, joka tarjoaa lastensuojelun avohuollon, sijaishuollon ja jälkihuollon palveluja. Kuutissa on kaksi 7-paikkaista osastoa, jotka tarjoavat ympärivuorokautista hoitoa 0-17 vuotiaille lapsille ja nuorille.