Koronatartunta todettiin perjantai-iltana 8.1.2021. Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterissa tartunnan jäljitys on menossa. Tartunnan lähde ei ole vielä selvillä.

Koronaan sairastuneen oppilaan koululuokka, opettajia ja koulun muuta henkilökuntaa on asetettu karanteeniin. Kaikkiaan tapaukseen liittyen karanteeniin on asetettu noin 45 henkilöä.

Tapaukseen liittyen Tanhuvaaran urheiluopiston monitoimihallitiloissa on voinut altistua koronavirukselle 4.1.2021 klo 17.30-20.00.

– Jokaisen kohdalla on nyt todella tärkeää, että jos siellä kotona nyt sairastaa flunssa- tai muita koronavirukseen sopivia oireita, niin lähdetään heti testiin, Sosterin johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen muistuttaa.

Sosterissa testiin pääsee hyvin ja vastauksenkin saa noin kahden päivän kuluessa.

– Vain aktiivisella testaamisella pystymme saamaan taudin kiinni ja estämään sen leviämistä heti alkuvaiheessa, ennen kuin suuria tautiryppäitä ehtii muodostua, Luukkonen sanoo.

Koronavirustestiin pääsee Sosterissa soittamalla terveysasemien keskitettyyn puhelinpalveluun p. 015 527 7112 arkisin klo 8-15.30 ja muina aikoina soittamalla päivystysapuun 116 117 tai varaamalla ajan sähköisesti Omaolo-verkkopalvelussa www.omaolo.fi.