Kuva: LähiTapiola Savo-Karjalan toimitusjohtaja Asko Lammela luovuttaa digitaalisen thorax-imulaitteen Sosterin ylilääkäri Timo Tuomiselle ja johtajaylilääkäri Jaana Luukkoselle.

 

Savonlinnan keskussairaalaan lahjoituksena saatua thorax-imulaitetta käytetään muun muassa poistamaan ilmaa, verta tai nestettä keuhkoista. Laite on tarpeen potilailla, joilla keuhkoihin on kertynyt nestettä tai verta esimerkiksi keuhkojen tulehdustilan tai keuhkoleikkauksen seurauksena. Lahjoituksen arvo on noin 5000 euroa.  

Laite mahdollistaa potilaan liikkumisen hoidon aikana. Tämä auttaa potilaan toimintakyvyn säilymisessä sairauden aikana. LähiTapiola Savo-Karjala halusi lahjoittaa laitteen, saatuaan tiedon, että tällaista digitaalista laitetta ei ole vielä käytössä Savonlinnassa.

– LähiTapiola Savo-Karjalalle on erittäin tärkeää olla mukana tukemassa alueemme elinvoimaisuutta. Palveluiden mahdollistaminen ja säilyttäminen alueellamme on yksi osa tätä työtä, sanoo toimitusjohtaja Asko Lammela.

-Laite on tärkeä lisä tätä hoitoa tarvitsevien potilaiden hoitorepertuaariin. Potilaan liikkumisen mahdollistaminen pitää yllä toimintakykyä, mikä on keskeinen osa hoitokokonaisuutta lääketieteellisen hoidon ohessa, Sosterin johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen sanoo.

Ilman tai eritteen poistaminen keuhkoista tarkoittaa potilaalle yleensä useamman vuorokauden pituista hoitojaksoa sairaalassa. Uusi laite kulkee potilaan mukana kantokahvasta, jolloin hän pääsee hoitojakson aikana liikkumaan sairaalassa esimerkiksi vessaan, suihkuun ja kanttiiniin. Laite tuottaa myös tarkkaa dataa hoidosta ja sitä voidaan hyödyntää usealla eri keskussairaalan osastolla.

LähiTapiola Savo-Karjala on paikallinen elämänturvayhtiö

LähiTapiola Savo-Karjala työllistää noin 70 henkilöä. Toimistoja on Savo-Karjalan alueella yhdeksän. Yhtiö tekee lahjoituksia tärkeäksi katsomilleen kohteille erillisestä käyttörahastosta Savo-Karjalan alueella. Lahjoitukset liittyvät elämänturvaan, paikallisuuteen ja elinvoimaisuuden säilyttämiseen. Lahjoituksia on tehty aikaisemmin esimerkiksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululle ja useille kunnille, joille on lahjoitettu defibrillaattori-sydäniskureita.

– Perinteisen korvauspalvelun lisäksi keskitymme yhä enemmän ennaltaehkäisevään työhön. Haluamme edistää paikallisten terveyttä, turvallisuutta ja pärjäämistä taloudellisesti, Lammela toteaa.

 

Lisätietoja

Asko Lammela, toimitusjohtaja, LähiTapiola Savo-Karjala, p. 0400 806 516

Jaana Luukkonen, johtajaylilääkäri, Sosteri, p. 044 417 3620